Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELEBIT

Pala sa stijene i teško se ozlijedila: 'Satima smo čekali helikopter'

HGSS
Foto: HGSS
1/2
28.05.2018.
u 09:59

Helikopter je stigao u 19 sati te je unesrećenu prebacio prema zračnoj luci Zemunik, odakle je kolima Hitne pomoći transportirana u Opću bolnicu Zadar.

Hrvatska gorska služba spašavanja spasila je u subotu planinarku PD-a Dalekovod iz Zagreba koja je pala sa stijene visine oko 4 metra te zadobila ozljede glave te krvarenje iz nosa. Nesreća se dogodila nedaleko od Velikog Alana na sjevernom Velebitu.

HGSS u priopćenju piše kako su primili poziv u kojem je stajalo kako je stanje unesrećene vrlo ozbiljno te da se ona žali da ne vidi na lijevo oko te da trpi jake bolove u vratu.

Zbog velike udaljenosti i hitnosti uputili su i poziv za helikopter. Spasioci su u 17.20 stigli do unesrećene koja ''više nije bila kontaktibilna'' te je bila u vrlo lošem stanju. Premjestili su je na livadu kako bi se helikopter mogao spustiti i transportirati je do bolnice.

Foto: HGSS

Helikopter je stigao u 19 sati te je unesrećenu prebacio prema zračnoj luci Zemunik, odakle je kolima Hitne pomoći transportirana u Opću bolnicu Zadar.

HGSS navodi kako u ovoj akciji, kao i u nekim prošlim akcijama, ne mogu ''ocijeniti zadovoljavajućim'' dostupnost helikoptera jer je ovog puta od poziva do polijetanja trebalo nešto više od dva sata.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar scubacro
scubacro
11:53 28.05.2018.

..helikopter zvan, ceznja... he he he....

Avatar anlaser
anlaser
10:32 28.05.2018.

Nadam se da će ozlijeđena biti dobro ali ipak pitam se to će platiti ovo spašavanje? I ne samo ovo nego sva "turistička" tijekom godine .Oni koji se iz razonode bave opasnim sportovima morali bi imati i odgovarajuće osiguranje od nesreća. U Austriji bi za ovakvu akciju netko morao platiti lijepu hrpu eura a kod nas još uvijek svi plaćamo tuđe egzibicije. Neka još netko kaže da imamo loše i skupo zdravstvo.

MO
modovisisajteMaraschino
10:38 28.05.2018.

satima ste čekali helikopter? budite sretni što helikopter dolazi besplatno. ovdje se čovjek sruši 2 km udaljenosti od hitne pomoći i bolnice, čeka se vozilo hitne sat vremena...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije