Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turski tok

Pakt Putin-Erdoğan težak 24 milijarde dolara

Erdogan Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
10.03.2017.
u 19:40

Ono što najviše zabrinjava NATO i SAD je to što su na tom sastanku Erdoğan i Putin razgovarali o kupnji od Rusije obrambenih sustava S-400.

Predsjednik Turske Erdoğan razgovarao je danas u Moskvi s ruskim kolegom Putinom o realizaciji projekata vrijednim više od 24 milijarde dolara.

Osim o ratu u Siriji i stanju na Bliskom istoku, dvojica predsjednika najviše su razgovarali o izgradnji plinovoda Turski tok. Ruskoj kompaniji Gazpromu su u kratkom roku izdane skoro sve potrebne dozvole za izgradnju tog plinovoda. Plan je da u drugoj polovici ove godine počne izgradnja dijela preko Crnog mora.

Između ostalog, razgovarali su i o zajedničkoj izgradnji prve nuklearne elektrane u Turskom Akkuyu. Ono što najviše zabrinjava NATO i SAD je to što su na tom sastanku Erdoğan i Putin razgovarali o kupnji od Rusije obrambenih sustava S-400 kako bi Turska premostila problem u nabavci raketnog i proturaketnog arsenala.

Ruski ministar obrane Aleksandr Fomin, koji je nazočio sastanku, kazao je kako nije isključena mogućnost da uskoro pred predsjednicima Putinom i Erdoğanom bude spreman sporazum o prodaji raketnog sustava S-400.  

>>Ruski borbeni zrakoplov usmrtio tri turska vojnika, Putin je odmah našao krivca

>>Putin objavio: Evo kako će Rusija odgovoriti na ubojstvo veleposlanika u Ankari!

Komentara 14

Avatar dobry
dobry
23:53 10.03.2017.

Hm, interesuje me kako Erdogan može sklapati ugovore sa Rusima na svoju ruku, a A. Merkel ne smije niti u WC bez američkog pitanja!??...a oboje bliski američki saveznici!

LI
limun-
09:42 11.03.2017.

Sada ce se Dodik i Izedbegović pobratimiti

DP
Dule Pacov
01:54 11.03.2017.

prodace im otrov ali ne i protiv otrov. sistem S samo rusi mogu blokirati, prema njima je bezopasan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije