Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toplinski val

Paklene temperature za lipanj: U Dubrovniku i Zadru srušeni rekordi

Sparina i vrućine u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/4
28.06.2019.
u 19:20

U kopnenom dijelu Hrvatske temperature su danas ipak bile malo niže nego prijašnjih dana jer je sjeveroistočni vjetar donio osvježenje, no zato je na Jadranu bilo jako vruće

U Dubrovniku je danas izmjerena najviša lipanjska temperatura zraka. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda u 15 sati izmjereno je 37,3 stupnjeva Celzijevih.

Dosad je u tom gradu najviša lipanjska temperatura iznosila 35,7 stupnjeva, a izmjerena je 13. lipnja 2003. godine, piše portal Neverin.

U Konavlima je pak temperatura na privatnim meteorološkim postajama porasla čak do 39°C.

U Zadru je prema podacima DHMZ-a u 16 sati izmjereno 35°C, a dosadašnja rekordna lipanjska vrijednost iznosila je 34,6°C koja je izmjerena 21. lipnja 2012.

Na Hvaru je u 13 sati izmjereno 36,9°C, a dosadašnji rekord viši je samo za 0,1°C! Prije 84 godine izmjereno je 37,0°C.

U kopnenom dijelu Hrvatske temperature su danas ipak bile malo niže nego prijašnjih dana jer je sjeveroistočni vjetar donio osvježenje.

'Svježije' će biti i sutra kada u unutrašnjosti temperature ne bi trebale prelaziti 28 stupnjeva Celzijevih. No, već u nedjelju i ponedjeljak ponovno možete očekivati paklene temperature i na kopnu, dok bi od srijede trebalo stići osvježenje.

Sparina i vrućine u Dubrovniku
1/19

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije