Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proslava oluje

Paklena vrućina u Kninu: Pogledajte kolika je temperatura izmjerena na stadionu NK Dinara

Knin: Središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti na stadionu Dinara
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/9
05.08.2022.
u 13:05

Brojni građani s kojima su novinari pričali u Kninu izrazili su negodovanje jer im nije dozvoljeno da uđu na stadion bez akreditacija, pa je dio njih preskakao zid kako bi mogao vidjeti barem dio svečanosti.

U Kninu službeni program završava u 14 sati, nakon čega slijedi drugi dio programa koji organizira Grad Knin, u kojem će u 21 sat početi koncert Doris Dragović, potom vatromet i koncert grupe Opća opasnost.

I ove, kao i prethodnih godina, u Kninu je primjetan manji broj ljudi, no nije jasno jesu li uzrok tome visoke temperature, jer je na stadionu NK Dinara na suncu izmjereno nevjerojatnih 43 stupnjeva Celzija, ili nešto drugo. 

Video: Hrvatska slavi 27. obljetnicu vojno-redarstvene akcije 'Oluja'

No, brojni građani s kojima su novinari pričali u Kninu izrazili su negodovanje jer im nije dozvoljeno da uđu na stadion bez akreditacija, pa je dio njih preskakao zid kako bi mogao vidjeti barem dio svečanosti.

I nekoliko branitelja je izrazilo razočarenje što ne mogu doći do trga za vrijeme trajanja ceremonije. Kažu, borili su se za Hrvatsku i oslobodili Knin, a danas im ne daju prići trgu, stoga su uvjereni da se to radi "kako bi se branitelje i građane maknulo što dalje".

Organizacija je ove godine bila gora nego lani pa su se tako brojne novinarske ekipe "pržile" satima na suncu, nisu imale gdje pisati svoja izvješća da bi na kraju, iako su prethodno bile najavljene, ostali bez izjava glavnih govornika na stadionu.

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar De Jure
De Jure
13:08 05.08.2022.

Srbi se žale da su stradali civili u akciji Oluja, to je isto kao da se Nijemci žale da su stradali civili za vrijeme pada nacističke Njemačke. Pupovac također polaže vijenac u Dunav za poginule Srbe, to je isto kao da Nijemci na dan sjećanja na žrtve Holokausta polože vijenac za poginule Nijemce. Srbi kažu da ne gledaju isto na agresiju kao mi Hrvati, to je kao da Nijemci kažu Židovima da ne gledaju isto na drugi svjetski rat. HDZ nažalost šuti umjesto da žestoko reagira, a šutnja je isto što i odobravanje.

Avatar Lugarin50
Lugarin50
15:39 05.08.2022.

Kad je 5.8.1995.zapuhao vjetar sa Dinare ,bilo je....dobro.

Avatar morski
morski
13:19 05.08.2022.

I 95. je bilo pakleno vruće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije