Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najava tužbe

Pakistanski Vrhovni sud premijeru izdao upozorenje

Yosuf Raza Gilani
Reuters/PIXSELL
16.01.2012.
u 11:08

Sud je ranije odredio da se mora nastaviti istraživanje korupcije u političkom vrhu, na što se vlada oglušila

Pakistanski Vrhovni sud izdao je upozorenje za nepoštivanje reda premijeru Yousufu Razi Gilaniju i time omogućio podizanje tužbe protiv njega.

Sud je razmatrao što učiniti u vezi vladina stalnog odbijanja ponovnog otvaranja korupcijskih istraga protiv predsjednika i nekolicine političara.

Premijer Gilani u četvrtak se osobno mora pojaviti pred sucima Vrhovnog suda, javlja BBC. Upravo u četvrtak odigrat će se nekoliko ključnih događaja za vladu koja je u vrlo napetim odnosima s vojskom. Naime, u četvrtak će se u parlamentu izglasavati povjerenje pakistanskoj vladi, a nastavit će se i suđenje za kontroverzni anonimni dopis kojim se od SAD-a traži pomoć za sprečavanje vojnog udara u Pakistanu koji je uslijedio nakon smrti Osame Bin Ladena u svibnju prošle godine.

Gilani dužnost premijera može obnašati sve dok se odvija sudski proces.

U središtu sudskog procesa našlo se vladino odbijanje poštivanje odredbe Vrhovnog suda kojom se ukida kontroverzni oprost kojim su se do sada štitili visokopozicionirani političari od bilo kakvog progona vezanog uz korupciju.

Vrhovni sud vladi je dao rok do kojega su se ponovno trebale otvoriti istrage o korupciji među visokopozicioniranim političarima, a taj rok je istekao danas.

Komentara 1

TO
Toni50
11:29 16.01.2012.

najava tužbe Pakistanski Vrhovni sud premijeru izdao upozorenje za nepoštivanje Amerike i njenih naredbi i zahtijeva !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije