Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje sad-u

Pakistanski talibani ubili 11 alpinista u podnožju Himalaje

himalaja
BBC screenshot
24.06.2013.
u 12:12

Pakistanski talibani preuzeli su odgovornost za napade i upozorili kako će ubuduće ciljati turiste i druge strance kako bi se osvetili za napade bespilotnim letjelicama

Pakistanski talibani, prerušeni u policajce, upali su u nedjelju u alpinistički kamp u podnožju najviše planine svijeta i ubili devet stranih turista i njihovog vodiča, u udaljenom dijelu Pakistana, popularnom među planinarima, prenosi BBC.

Napad, koji je u pitanje doveo sigurnost budućih ekspedicija, dogodio se u bazi Nanga Parbat, devetoj najvišoj planini svijeta u pokrajini Gilgit-Baltistan. Ubojstvo pet Ukrajinaca, tri Kineza, jednog Rusa i njihovog lokalnog vodiča došlo je kao odmazda zbog smrti Wailura Rehmana, teorista i jednog od vođa talibana, koji je poginuo u napadu bespilotnih letjelica u svibnju.

U službenom priopćenju koje su talibani objavili jasno je istaknuto kako će talibani ubuduće ciljati turiste i druge strance kako bi Amerikancima poslali poruku o njihovoj predatorskoj kampanji bespilotnim letjelicama.

Do kampa u kojem se pokolj dogodio treba dan do dva da se stigne i dostupan je samo konjem ili helikopterom.

Pokrajina Gilgit-Baltistana smatrana je jednom od najsigurnijih pakistanskih regija te privlači mnogo turista i planinara, no čini se da su se stvari sada iz temelja promijenile.

>>Mladu planinarku iz Belgije pronašli obezglavljenu na Himalaji

>>Projektilom iz bespilotne letjelice u Pakistanu ubijeno 10 militanata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije