Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pakistanski talibani objavili snimku odrubljivanja glave otetog Poljaka

08.02.2009.
u 23:33

Pakistanski talibani u nedjelju su objavili snimku odrubljivanja glave zarobljenoga poljskog inženjera, javili su lokalni mediji.

Na nekoliko kadrova što ih je emitirala jedna privatna televizija vidi se Poljak Pjotr Stanczak na podu, a sa svake strane po jedan maskiran i naoružan muškarac.

Na snimci se čuje kako gerilac koji snima pita Stanczaka pitanja na engleskome. On je navodno okrivio pakistanske vlasti što nisu dovoljno učinile da njega oslobode.

Čuje se i kako Poljak traži od svoje vlade da ne šalje vojnike u muslimanske zemlje, što se vjerojatno odnosi na Afganistan gdje se bore zapadne snage od 2001. bore protiv talibana.

Navodno se dalje na snimci vidi kako gerilci ubijaju Stanczaka, ali pakistanska televizija odlučila je da to neće emitirati.

Poljski ministar vanjskih poslova Radek Sikorski pozvao se u nedjelju na "pouzdane, ali nepotvrđene" izvore i rekao za državnu novinsku agenciju PAP na muenchenskoj konferenciji o sigurnosti da je poljski geolog ubijen.

Stanczaka su gerilci zarobili 28. rujna 2008. u pakistanskome okrugu Atoku, 85 kilometara od glavnoga grada Islamabada. Ubili su mu vozača i dvojicu stražara, a za njega tražili puštanje 61 gerilca koje drže pakistanske vlasti.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije