Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIPLOMATSKA 'OBDARENOST'

Pakistanski diplomat ne može biti veleposlanik u arapskim zemljama

Miangul Akbar Zeb
06.02.2010.
u 11:35

Visokopozicionirani pakistanski diplomat nije mogao dobiti agreman od UAE-a i Saudijske Arabije – odbijen je za veleposlanika zbog svojeg imena

I pored velikog diplomatskog iskustva, Miangul Akbar Zib odbijen je za pakistanskog veleposlanika u Saudijskoj Arabiji. Prije toga, agreman su mu odbili izdati i u Ujednjenim Arapskim Emiratima.

Nije stvar u tome da bi Arapi imali nešto protiv tog 56-godišnjeg magistra s velikim diplomatskim iskustvom, koji je dosad bio veleposlanik u Južnoj Africi i na visokim dužnostima u Kanadi, SAD i Indiji, već samo u – njegovom imenu.

Naime, akbar zib (ili zeb, ovisno o izgovoru) na arapskom doslovno znači - veliki ku**c. U arapskim zemljama jednostavno nemaju načina da pristojno oslove tog diplomatu po imenu, te su mu morali odbiti izdati suglasnost za veleposlanički položaj.

Komentara 5

DU
Deleted user
12:00 06.02.2010.

Nazeb´o, ozeb´o, zebe me! - konačno smo shvatili gdje je korijen tih riječi, zar ne?

DU
Deleted user
12:02 06.02.2010.

Usput budi rečeno, ako bi RH odlučila poslati našeg sadašnjeg ministra turizma u Švedsku nastala bi vrlo slična situacija gore opisanoj. Naime, bajs = govno na švedskom jeziku!

DU
Deleted user
12:15 06.02.2010.

Pitanje za jezikoslovce: Da li riječ zibati ili zibka imaju veze s ovom arapskom riječi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije