Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pakistanska vojska i treći dan u ofenzivi protiv talibana

pakistan
Reuters
19.10.2009.
u 08:17

Sukobi oko 28 tisuća vojnika i desetak tisuća talibana vođeni su i u noći, no vojska je prestala prodirati dublje u teritorij pod talibanskim nadzorom i počela učvršćivati svoje položaje u predgrađima.

Pakistanska vojska treći dan zaredom nastavlja ofenzivu protiv talibana i Al-Qa'ide u Južnom Waziristanu. Uspostavljeno je pet privremenih baza u toj regiji na granici s Afganistanom kako bi protjerala talibane iz njihova glavnog utočišta.



Sukobi oko 28 tisuća vojnika i desetak tisuća talibana vođeni su i u noći, no vojska je prestala prodirati dublje u teritorij pod talibanskim nadzorom i počela učvršćivati svoje položaje u predgrađima prije novog prodora, javlja BBC.

Nema pouzdanih podataka o žrtvama jer obje strane tvrde da su protivnici pretrpjeli teške gubitke. Pakistanska vojska jučer je objavila da je u prvih 24 sata ofenzive ubijeno 60 militanata i pet vojnika. Najmanje 20 tisuća, a po nekim procjenama i više od 100 tisuća stanovnika pobjeglo je iz zone sukoba proteklog tjedna u obližnji Dera Ismail Khan.

Ključne riječi

Komentara 4

RO
romictea
10:38 19.10.2009.

juden ti si jaden u glavi

AL
alijagjas
09:47 19.10.2009.

Ili u prijevodu, domace izdajice potpomognute okupatorima protiv vlastitog naroda. Nesto mi poznat scenario, samo se sada drugcije zove, a i \"zlocesti decki\" imaju druga imena!

MM
Mladen Miletić
11:16 19.10.2009.

Pakistanska vojska i treći dan u ofenzivi protiv talibana, kako vidimo demokracija ima svuda saveznika po-bjeda je neminovna. Gladne i bosonoge se može samo tako riješiti da se ih što više pošalje Alahu i da bude gtladne siročadi do beskraja,, ali zato buduči ljubitelji amerike saveznika i demokracije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije