Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pakistan: Nova uhićenja islamista povezanih s napadima u Mumbaiju

12.12.2008.
u 14:10

Uhićenja se nastavljaju u Pakistanu gdje su vlasti u petak privele desetke članova jedne humanitarne udruge, paravana za oružanu islamističku skupinu Lashkar-e-Taiba, koju Indija optužuje za napade na Mumbai s najmanje 179 žrtava.

U četvrtak je pakistanska vlada zatvorila sve urede humanitarne udruge Jamaat-ud-Dawa, čije je ime Vijeće sigurnosti UN-a unijelo na popis udruga i pojedinaca koje podržavaju terorizam povezan s Al Qaidom.

Islamabad je također naredio zamrzavanje imovine udruge Jamaat, u skladu s odlukama UN-a, a u kućni pritvor stavio njezin ravnatelja i osam čelnika, a u petak su slijedila nova uhićenja.

U pokrajini Sind, na jugu, uhićeno je više od 40 članova zaklade Hafiz Saeed.

U pokrajini Sjeverozapadne granice, nedaleko od plemenskih zona u kojima pakistanski talibani i borci Al Qaide imaju uporišta, privedeno je 150 osoba.

Tu informaciju nije bilo moguće provjeriti iz službenog izvora, piše AFP.

Indija, ali također i Washington, zadnjih su dana činili snažne pritiske na Islamabad da uhiti osumnjičene iz pakistanske skupine Lashkar-e-Taiba koju drže odgovornom za terorističke napade na indijsko financijsko središte, Mumbai.

U koordiniranim napadima na turističke objekte u Mumbaiju, od 26. do 29. studenoga, ubijeno je 179 osoba.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije