Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenski predsjednik
Povratak na članak

Pahor: Može se izbjeći blokada ulaska RH u Schengen, ali je problem u Hrvatskoj

Na pitanje novinara prijeti li zbog toga Hrvatskoj slovenska blokada kada je riječ o ulasku u Schengen, kakva je već bila s pristupnim pregovorima za članstvo u EU-u sve dok nije potpisan arbitražni sporazum, Pahor je odgovorio da je situacija sada drukčija.

Komentari 22

CA
cortesova arkebuza
14:47 04.11.2019.

Sanjajte samo o 2/3 zaljeva.Snovi su dozvoljeni. Kad mislite odseliti iz kasarne na hrv.teritoriju!? Dobili ste po žvalama radi Ljubljanske banke pa radi lopovluka u Arbitražnom procesu do tada nezabilježen skandal na razini sudovanju dviju država. Sitni šibicari ste i ništa drugo. Nastavite pokazivati svijetu tko ste i što ste. Uživamo gledajući vašu sramotu.

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
14:50 04.11.2019.

"Primijeniti presudu" donesenu na sramotnom cirukusu od tzv. "suda", kojem je slovenska strana suflirala svoje glazbene želje, čestitke i pozdrave.. Nevjerojatno kako nisko može spasti jedna čitava nacija i država , kad joj se sva politika svodi na ucjenjivanje susjeda.

VL
DU
Deleted user
14:50 04.11.2019.

Kekeci, dajte se polako smirite i prihvatite da ste zadnja rupa na svirali EU-a i da nemrete nikaj blokirati!!!

VL
DD
dr dragon
20:23 04.11.2019.

Kako su slovenci ušli u šengen ako nisu imali rješenu granicu sa hrvatima?

VL
UM
Umoran
15:00 04.11.2019.

Ti idi slobodno, ali HR nece iz EU van!

VL
RI
rimac444
21:29 04.11.2019.

Glavnu krivnju u ovom sporu sa Slovenijom snosi drug Račan koji je parafirao sporazum na štetu Hrvatske . Nikada nećemo saznati koliko je u toj korupciji dobio račan a koliko njegova partija.

VL
DU
Deleted user
19:36 04.11.2019.

Uvesti Slovencima vizu.

VL
Avatar Balcanicus
Balcanicus
06:47 09.11.2019.

Potrebna je hladna glava. Savudrijska vala je manje od 20 četvornih kilometara. Slovenija arbitražom nije dobila ništa osim nešto više mora u Savudrijskoj vali. Na kopnenoj granici su odbijeni svi njihovi zahtjevi, odbijen je i zahtjev da teritorijalnim morem presijeku vezu Italije i Hrvatske. Da li je to u Savudrijskoj vali vrijedno blokade? Osobno, prihvatio bih riješenje iz arbitraže (ali kao novi ugovor), uz izmjenu kojom bi se priznalo povijesno pravo hrvatskih i slovenskih ribara na cijelokupnom području Savudrijske vale.

VL
DA
dato
23:08 04.11.2019.

Hrvatska sam sebe blokira ... Slovencima nije potrebna nikakva blokada i o bilokakvoj blokadi u Sloveniji nitko ne govori . Junckerova priča o izpunjavanju " tehničkih uvjeta za za ulazak u Schengen " je samo zavšetak ("orgazam) dviju političara .a . Slovenci žele ,da se schengenska granica pomeri južnije , na žalost na još neodređene granice sa Srbijom , BiH i Crnom Gorom , ali ( taj prokleti ALI ) tome se protive javno i glasno Austrija , Njemačka , Švedska , Hollandija , Francuska, Belgija , Luksenburg , Finska , Portugal ...i morti još tko ... .Poseban problem predstavljaju BiH (Turska!) i Srbija (Rusija!)...

VL
OO
oo8787
14:45 04.11.2019.

Pahore slobodno ti blokiraj koliko god hoćeš, Hrvatska će ionako izići iz ove globalističke EU

VL
IV
ivanbalic
15:25 04.11.2019.

I to je to,znaci ulazimo u Schengen,kad Piranski zaljev bude Slovenski,sve ostalo je trla baba lan,da je prodje dan,Kosorica je potpisala,HDZ nas ponovo uveo u probleme.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.