Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Pad kralja nekretnina Željka Keruma

05.11.2018.
u 19:54

Bivši splitski gradonačelnik i bivši saborski zastupnik Željko Kerum ostao je bez svoje stožerne trgovačke kompanije

Nad tvrtkom Kerum d.o.o. otvoren je stečajni postupak. Trgovački sud u Splitu za stečajnu upraviteljicu imenovao je Mirjanu Zuziju, diplomiranu ekonomisticu iz Velike Gorice.

Pozvani su vjerovnici da u roku od 30 dana prijave tražbine. Sud je naložio i da se rješenje o otvaranju stečaja upiše u zemljišne knjige na nekretninama na kojima je Kerum d.o.o. upisan kao vlasnik, odnosno suvlasnik. Kerum d.o.o. ima mnoštvo nekretnina u Splitu, Zadru, Zagrebu, Dubrovniku, Trogiru, Drnišu na otocima Braču, Hvaru i drugdje. Radi se o stanovima, poslovnim prostorima i zemljištima.


Time je i formalno, nakon godina mrcvarenja i bezuspješnog pokušavanja sklapanja predstečajne nagodbe, bivši splitski gradonačelnik i bivši saborski zastupnik Željko Kerum ostao bez svoje stožerne trgovačke kompanije, od koje je krenuo njegov prvo gospodarski, a potom i politički uspjeh. 
Problemi s Kerumom d.o.o. nastali su 2012. godine kada mu je račun blokirala Hypo banka, kreditor Kerumove druge tvrtke Adriatic u čijem je vlasništvu bio hotel “Marjan”.

>>Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Kako podići prosječna primanja radnika – mogu li Hrvati imati plaću 1000 eura

>>Predsjednica protiv ministrice Pejčinović

>>Varaždinac Marin Ranteš pokorio svijet BMX-a

>>10 najugroženijih životinjskih vrsta

>>Danas peti kupon: Osvojite Fiat Tipo

Ključne riječi

Komentara 3

MA
mantheman
20:21 05.11.2018.

Da je meni tako propast

IG
Igggy
22:54 05.11.2018.

Kolinda bas sad sređuje s Mehunkom da svaki Hrvat ima placu minimalno soma Eura.

FA
fajlpz
07:57 06.11.2018.

Redikul obični

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije