Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bjelovar

Pacijentica na jajniku imala divovski tumor, težak čak 25 kg

Pacijentica na jajniku imala divovski tumor, težak čak 25 kilograma (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/5
31.05.2012.
u 17:54

– Zahvat je za nas bio izazov jer smo pacijenticu morali operirati na boku, što inače nikada ne činimo – ističe prim. dr. Tibor Toth

 – Hvala dragom Bogu i ovim divnim liječnicima da sam danas živa, jer malo je nedostajalo da zauvijek sklopim oči – iz bolesničke postelje bjelovarske Opće bolnice poručuje 67-godišnja Ana Radotić iz Novih Pavljana pokraj Bjelovara iznoseći neobično iskustvo. Njoj je prošlog petka na Odjelu ginekologije izvađen tumor na lijevom jajniku težak nevjerojatnih 25 kilograma.

– Bilo je strašno, više nisam mogla disati niti hodati – priča ova umirovljenica prisjećajući se tih zadnjih dana prije dolaska u bolnicu. Još prije godinu dana počela se osjetno debljati zbog čega je krenula s radikalnom dijetom. Ni slutila nije da je u pitanju tumor.

– Izgubila sam pet kilograma ali trbuh mi je i dalje rastao - ističe dodajući da je od rujna sve naprosto buknulo. Noge su joj toliko otežale da na njih više nije mogla ni stati, a trbuh je toliko narastao da je spavati mogla samo na boku.

– U tom položaju smo je morali i operirati i to je za nas bio izazov, jer u tom položaju nikada ne operiramo. No trbuh je bio ogroman i za pacijenticu je taj položaj bio najmanje rizičan – ističe prim. dr. Tibor Toth, ginekolog koji je predvodio liječnički tim koji je uspješno izveo zahvat.

– Operacija je trajala oko tri sata, dovoljno dugo da smo se kolega Maričić i ja prehladili od klima-uređaja – u šali ističe prim. Toth dodajući da je pacijentica doista imala veliku sreću jer je tumor mogao i prsnuti te zakomplicirati stanje. I ovako je bila životno ugrožena, no zahvaljujući stručnoj intervenciji sve je dobro prošlo i sada se uspješno oporavlja.

– Zahvat je bio zahtjevan ne samo s operativne nego i s anesteziološke strane – ističe Toth dodajući da su tako veliki tumori srećom ipak rijetkost. Događaju se kod žena koje zanemare redoviti odlazak ginekologu, što je i ovdje slučaj. Pacijentica je, naime, priznala da je posljednji put na pregledu bila prije 15 godina.

Komentara 2

LC
lipi cane
19:08 31.05.2012.

ja ne mogu vjerovati. U Bjelovarskoj bolnici je netko proživio operativni zahvat. To je do sada mogao izvesti jedino dr. Ali na kirurgiji. Štivić u rubrici preživjeli još uvijek ima nulu.

AL
alapača
20:30 31.05.2012.

hoće li netko napokon zabraniti liječnicima da se ponašaju ko 'zvijezde u usponu' i novinare zovu nakon svakog 'uspjeha', ne mareći za pravo pacijenta na privatnost?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije