Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIUM ISTRAGA

Pacijenti umiru na putu u bolnicu jer Hrvatska nema hitnu helikoptersku službu. Zašto?

19.09.2021.
u 22:00

Uz Sloveniju Hrvatska je jedina zemlja EU koja nema hitnu helikoptersku službu u skladu s međunarodnim propisima, a neće je skoro ni imati.

Komentara 43

DO
doktorica
07:39 20.09.2021.

Nema,jer nema društvene razvijene svijesti,samo individualne,kako da se pokrade,otme.

CO
Cosinus
07:15 20.09.2021.

Ma kakvi helikopteri, mi imamo i druge probleme. Neka netko dođe iz Gunje npr. u Županju na hitnu, i tako vozeći se pola sata zaključi da je jedini tim u Županji na terenu i nema ih još pola sata. Onda im bude predloženo da idu za Vinkovce što je još pola sata. Pa ti umri ako smiješ.

Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
07:04 20.09.2021.

SLOVACKA je oko 6000 km kvadratnih su manja od nas. Oko 1500000 stanovnika imaju vise, a imaju 7 helikopterskih baza za helio hitnu pomoc i spasavanje Na svakoj po 2 helica, Bell 429 (noviji) i Agusta A 109 potpuno opremljenih i sa 24 sata spremnim medicinskim ekipama. Ove godine su stigli jos 4 nova helica. Da li budu samo pridodati svima sadasnjim ili budu menjali 4 starije Auguste za koje se govori da ce biti, ili vec jesu prodane Bugarskoj, to ne znam. To dakle ima Slovacka uz gospodarstvo sa prije svega industrijom i poljoprivredom koje mogu sve to i financirati. Imaju i Tatre, odnosno turizam, ali ns oslanjaju se "bedaki" jedni samo na 2, 3 mjeseca skijaske sezone, kao sto se mi oslanjamo na isto toliko ljetnje kupalisne. Ali avaj, nemaju Slovaci HDZSDP ekipe i njihove satelite koji glume nekakve desnicare i ljevicare, iako se sve kod njih svodi na ono; desnicari stavljaju primljeni mito u desni dzep a lijevicari u lijevi. Nemaju ni desetak tisuca raznoraznih neprofitnih udruga i medija koji za sebe isto govore da su lijevi i desni, a kojima je svrha i cilj samo sisati cim vise novca iz drzavnog proracuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?