Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virus zapadni nil

Pacijenti se oporavljaju, nema novih slučajeva zaraze virusom

komarac
Ivica Galović/PIXSELL
11.09.2012.
u 15:33

Bolesnici su puno bolje, dobrog su općeg stanja. Riječ je o blagom obliku encefalitisa – kazao nam je ravnatelj KBC-a Osijek dr. Jozo Kristek

Tri pacijenta koja se zbog zaraze virusom Zapadni Nil liječe u osječkoj bolnici uspješno se oporavljaju od upale mozga.

– Pacijenti su puno bolje, dobrog su općeg stanja. Riječ je o blagom obliku encefalitisa – kazao nam je ravnatelj KBC-a Osijek dr. Jozo Kristek. Novih slučajeva zaraze, istaknuo je, nema.

>> Ostojić: Pacijent je stabilan, u Hrvatskoj nema infekcije virusom

>> U Hrvatskoj tri nova slučaja zaraze virusom Zapadni Nil

Da je troje bolesnika zaraženo upravo virusom Zapadni Nil, potvrđeno je u ponedjeljak. U osječku su bolnicu, inače, primljeni prošlog tjedna. Uzorci su hitno poslani na analizu u Zagreb. Riječ je o osobama u dobi od 48, 65 te 76 godina. Doznajemo da je jedan pacijent s područja Vukovarsko-srijemske, a ostala dvojica iz Osječko-baranjske županije i prema prvim podacima, virus nije uvezen. U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo kažu da nitko od oboljelih nije putovao u susjedne zemlje pa je “sigurno da su se pacijenti zarazili kod nas”.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:45 11.09.2012.

Dokle ćemo još morati čitati o ovim glupostima?

MD
mara-danda
19:10 11.09.2012.

netko je ubio zarazenog komarca..

BB
brle brkić
08:07 12.09.2012.

nitko senepita odakle sad ti komarci,da su kišne godine nebih se čudili sušne su i nisu pogodne za komarce,a neke tvrtke odavno reklamiraju srestva protiv tigrastih kom.još kad ih nije ni bilo niti smo čuli za njih znači da smo komarce dobili gratis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije