Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROF.DR.SC. DIJANA ZADRAVEC

Pacijent iz Vinogradske koji je radiologe zarazio koronom u bolnici je bio od srijede

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
21.03.2020.
u 21:12

Operiran je u noći te potom premješten na Intenzivnu, a dan kasnije odnosno u četvrtak na Kirurgiju. Tako da je pacijent prošao više odjela, a tek u petak dolazi informacija da je bio u kontaktu sa članom obitelji pozitivnim na koronavirus.

Pacijent pozitivan na koronavirus u bolnicu u zagrebačkoj Vinogradskoj zaprimljen je na hitnu te bolnice još u srijedu navečer kada mu je, kako doznajemo, napravljena dijagnostika i utvrđeno puknuće slezene.

Operiran je u noći te potom premješten na Intenzivnu, a dan kasnije odnosno u četvrtak na Kirurgiju. Tako da je pacijent prošao više odjela, a tek u petak dolazi informacija da je bio u kontaktu sa članom obitelji pozitivnim na koronavirus. Kako neslužbeno doznajemo, nije se dobro ujutro osjećao no tek nakon spomenute informacije i poslijepodne uzima mu se bris na koronavirus. Više liječnika je nakon ovoga u samoizolaciji, a među njima i radiolozi te inžinjeri sa Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju te bolnice.

- Jako sam zabrinuta, zbog ovog pacijenta u samoizolaciju je otišao jedan radiolog i dvoje radioloških inžinjera. Danas je u samoizolaciju otišao i treći inženjer radiologije zbog potencijalno pozitivnog pacijenta. Želim reći da je pogrešan postupnik, procedura kod prijema hitnih pacijenata. Takvi hitni pacijenti koji zahtijevaju opsežnu dijagnostičku i terapijsku obradu te boravak u bolnici trebali bi odmah biti testirani. Ovako su i pacijenti u možebitnom strahu da bi bili diskriminirani - kaže prof.dr.sc. Dijana Zadravec, predstojnica Zavoda i zamjenica ravnatelja Vinogradske.

 

Komentara 8

Bob Štob
21:37 21.03.2020.

Diskriminirani na koji način? Tek im sad sljedi diskriminacija obzirom da su ugrozili tuđe živote i pri tome izbacili nekolicinu liječnika i sestara iz stroja, doći će vrijeme kada će se i bolničke čistačice i kuharice morati uključiti u borbu.. Prijeki sud za takve, imali bi par slučajeva, a ne na tisuće uskoro da nije likova poput njega i njemu sličnih koji prvenstveno misle na sebe. Zatvor jer je ovo bioterorizam.

AS
aspiranto1950
21:41 21.03.2020.

Uništio jednu od najboljih bolnica u državi zbog svoje lažljivosti, oderati ga poslije masno po džepu i u zatvor!

SN
snovakor
23:13 21.03.2020.

Ma katastrofa ! .... svi pacijenti koji dolaze u bolnicu bi u ovo vrijeme morali biti prvo testirani a onda zaprimljeni !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije