Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONA-PANIKA

Đakovčanin koji je bio u karanteni u KBC Osijek - ide kući

Ljiljana Perić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
03.02.2020.
u 15:18

U slučaju pojave koronavirusa, osječka je bolnica, poručuje profesorica Perić, spremna.

Prema neslužbenim informacijama iz Opće županijske bolnice Vinkovci u ovoj bolnici se kod dva pacijenta sumnja da su zaraženi koronavirusom. Iz bolnice za sada ne žele davati nikakve izjave ali su za 16 sati najavili konferenciju za novinare.  

S druge strane Đakovčanin koji je u subotu završio u karanteni u KBC-u Osijek zbog bojazni od zaraze koronavirusom, ide kući. Nalazi su negativni, taj 26-godišnjak koji se 20. siječnja vratio iz Kine ipak nije zaražen. Iz bolnice je, stoga, trebao biti otpušten tijekom jučerašnjeg dana.

- Zdrav je, sada nije više bolesnik, dobrog je općeg stanja, bez temperature. A kako su rezultati testiranja negativni i kako nije više ni u inkubacijskom periodu, jer prošlo je 13 dana od njegova povratka iz Kine, mislim da bojazni nema ni za ostale kontakte. Sve kontakte prati naša epidemiološka služba, kako kontakte s bolesnikom, tako i sve kontakte koje stižu iz zemalja u kojima postoji Corona virusna infekcija - rekla je infektologinja Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektivne bolesti KBC-a Osijek.

Ne čekaju se više, dodala je, nikakvi kontrolni nalazi. Posljednje testiranje, dovršeno u nedjelju navečer u referentnom centru u Zagrebu, pokazalo je kako virusa nema.

- Uobičajeni je postupak da se rezultati naših analiza šalju u referentne centre - istaknula je.

Na upit jesu li ostali pacijenti njezina odjela bili u panici zbog Đakovčanina koji je u subotu, podsjetimo, stigao k njima s temperaturom od 38 stupnjeva, odgovara kako straha zaista nije bilo jer su ih adekvatno izolirali. 

U slučaju pojave koronavirusa, osječka je bolnica, poručuje profesorica Perić, spremna.

- Ukoliko se pojavi pacijent sa simptomima bolesti, sigurno će se postupati isto kao i u ovom slučaju, dakle svaki će ga liječnik uputiti nama, a mi ćemo svaki simptom pažljivo analizirati. Ako zdrave osobe, koje su potencijalno bile u kontaktu sa zaraženima, stignu u našu regiju, naša će epidemiološka služba promtno izaći na teren i pratiti ih, izolirati ih u vrijeme inkubacije - zaključila je.

 

Ključne riječi

Komentara 5

CR
crodux
16:32 03.02.2020.

pa dobro, i šta bi mi sad trebali?

PR
predator57
15:39 03.02.2020.

Možda nas riješi naših političara.

SO
Somelier
15:26 03.02.2020.

Zamisli koronu bez Hrvatske. Gdje god čega ima mora biti i kod nas da bi se onda mnogi liječnici mogli naslikavati. Svi sliće na Vakulu. Bu kiše nebu kiše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije