Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varaždin

Ozlijeđen 13-godišnji dječak kojem je u ruci eksplodirala kapisla

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
26.06.2018.
u 12:21

Dječaka je Hitna pomoć prevezla u varaždinsku Opću bolnicu, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Trinaestogodišnji dječak ozlijeđen je jučer (u ponedjeljak) u 17.30 sati prilikom detonacije eksplozivne naprave u šumi u blizini dravskih bazena kod  Varaždina.  

-  Nesretni je dječak na neutvrđen način došao u posjed elektrodetonatorske kapisle broj 8 koju je držao u šaci i spojio na baterijski  uložak, uslijed čega je došlo do detonacije  -  kažu u PU varaždinskoj.

Dječaka je Hitna pomoć prevezla u varaždinsku Opću bolnicu, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.  

-  Podsjećamo građane da ne ostavljaju oružje, eksplozivna sredstva i druge opasne predmete u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci, gdje postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja - ističu u PU varaždinskoj.

U  tijelu je akcija Ministarstva unutarnjih poslova "Manje oružja, manje tragedija", pa građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava bez sankcija. Neće biti ni prekršajno niti kazneno prijavljivani, a predaja je anonimna, u što se uvjerio i građanin koji je jučer pozvao policiju na 192 i predao više stotina komada raznog streljiva, jednu ručnu bombu i jednu elektrodetonatorsku kapislu broj 8.  

- To streljivo je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji ga je pohranio do uništenja. Bitno je za napomenuti da se protiv tog građanina neće poduzimati nikakve sankcije  -  kažu  u PU varaždinskoj.

Dragovoljna  predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se se može informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. 


 

Komentara 2

DE
deda1234
14:13 26.06.2018.

Nebi bilo lose u skolu uvest edukaciju o takvim napravama...

KE
kelab
02:36 27.06.2018.

Nedaleko mog sela, mi djecurlija, nasli zaostalu neeksplodiranu granatu od vjezbi JNA. Nalozili vatru i stavili granatu u nju, posjedali uokolo da vidimo kako ce eksplodirati... Nismo svi izginuli!, nit je bilo kakve istrage. Tko je smio protiv JNA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije