Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U LEPOGLAVI

Oženio se okrutni hrvatski ubojica: Prije vjenčanja mladenku nije vidio

srđan mlađan (1)
23.10.2019.
u 22:00

Prije 21 godine bez ikakvog je razloga iz automatske puške pucao u glavu 16-godišnjakinje

Srđan Mlađan, jedan od najokrutnijih ubojica kojeg Hrvatska pamti, u kaznionici u Lepoglavi oženio se  s 20-godišnjom Eliom Molnar iz Zagreba. Prije vjenčanja mladenku nije vidio, a romansa je započela tako što je Zagrepčanka pisala Mlađanu. On joj je predložio brak, što je ona i prihvatila, piše Jutarnji list. 

Svoju namjeru je, prema proceduri, obznanio zatvorskoj upravi koja mu je odobrila vjenčanje. No zatvorska uprava nije mu odobrila boravak s novopečenom suprugom u sobi za posjete, što se inače u svim ostalim slučajevima zatvorenicima odobrava kako bi imali prostor i vrijeme za intimne trenutke. Odobrena mu je samo posjeta u prostoriji gdje se i inače odvijaju posjeti zatvorenicima lepoglavske kaznionice.

– Molim? Što ste rekli? Udala se? Za ubojicu? Moj Bože. Vratila se kasno navečer kući. Preko ruke je nosila prebačenu crnu dugačku toaletu. Ponašanjem nije odavala da joj se dogodila neka prekretnica u životu, nešto važno. Jedino je do tri ujutro ostala razgovarati s bratom u sobi. Sad kad vrtim film, možda mu je pričala o tom vjenčanju – kazao je šokirani Elijin djed za Jutarnji dan nakon zatvorskog vjenčanja. Dodaje kako su znali da joj Mlađan šalje ljubavna pisma i kako voli "ekstreme", a da joj, kaže, oni ne mogu ništa.

srđan mlađan (1)
1/10

Svjedoci vjenčanja bila su dvojica osuđenika koje je osuđenik izabrao, a mladenka je u Lepoglavu donijela prstenje. Odobreno im je i fotografiranje.

Podsjetimo, Srđan Mlađan višestruki je ubojica koji je 1998. puškom koju je njegov otac donio iz rata izrešetao gimnazijalku Elizabetu Šubić bez ikakva povoda, baš kao i umirovljenika Petra Jančića.

Elizabeta se jednostavno našla na putu. „Da nije ona, naišao bi netko drugi“, bez ikakvih je emocija rekao Mlađan na sudu koji mu je odredio deset godina izdržavanja kazne u Požegi.

Zbog dobrog vladanja u veljači 2002. bio je pušten na slobodan vikend koji je također završio krvavo. Najprije je opljačkao poslovnicu Sisačke banke, oteo obitelj Kosović, ubio policajca Miljenka Vrankovića Kinga te se nakon nekoliko sati pregovora predao. Sam za sebe kaže da mu je jedino rješenje „metak u čelo“.
 

VIDEO Pogledajte kako je izgledalo privođenje ubojice iz Đakova

Ključne riječi

Komentara 58

Avatar OathBringer
OathBringer
21:27 23.10.2019.

Koliko bolesna mora biti ta ženska.....

Avatar Asterix
Asterix
00:25 24.10.2019.

Deset godina za dvostuko ubojstvo iz zabave, lude li države.

PA
Pajdo
21:41 23.10.2019.

Za takove jedina zenidba strikom oko vrata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije