Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Vatikan pristižu pisma koja svjedoče o neobičnim događajima koji se pripisuju Ivanu Pavlu II.

Ozdravljenja nakon molitve 'dobrom Papi’

uskrs_ozdra.jpg
import
06.04.2007.
u 13:16

Izliječen od tumora na bubregu, prohodala žena paralizirana od rođenja, slijepac progledao, pušač izliječen od tumora na plućima... Ljudi prijavljuju kako su izliječeni na neobjašnjiv način. Svi su se, doduše, liječili metodama službene medicine, ali su ozdravili nakon molitava upućenih Ivanu Pavlu II. za pomoć. Od svih prijava pristiglih postulatoru kauze za beatifikaciju Ivana Pavla II., poljskom svećeniku Slawomiru Oderu, izabran je slučaj navodnog čudotvornog ozdravljenja francuske časne sestre Marie Simon-Pierre (46), koja je bolovala od Parkinsonove bolesti.

Zašto je izabran upravo slučaj francuske časne sestre, koja je ozdravila 2005. godine nakon dugogodišnje bolesti, kad je bilo više drugih primjera? Očito je postulator Oder smatrao da je to slučaj koji neće moći osporiti liječnička komisija što će je osnovati Kongregacija za pitanje svetaca. Dokumentacija je upućena 2. travnja, nakon što je uobičajenim obredom u bazilici svetog Ivana Lateranskog u Rimu zapečaćena pred bilježnikom, sucima i mnoštvom vjernika.

Priča Nicole Grippa, umirovljenika iz Salerna, doista je dirljiva. Nicola Grippo bolovao je od raka na bubregu. Bio je operiran, zatim na zračenju, no liječnici mu nisu mogli pomoći. Nicola je obolio nakon teške tragedije koju je doživio. Jedna njegova kći umrla je od leukemije, a druga u prometnoj nesreći. Ni sam više nije pomišljao da bi mogao ozdraviti, no poslije pregleda 18. travnja 2005. liječnici su mu kazali da je neobjašnjivo ozdravio.

Radiografski nalaz pokazivao je da Nicola više nema rak. Nicola napominje da nije vjernik koji redovito odlazi u crkvu, uostalom, nakon što je izgubio dvije kćeri prestao je i vjerovati... No njegova žena Elisabeta sjetila se da je šest dana poslije smrti Ivana Pavla II. sanjala papu Wojtylu. Nicola Grippo pokazao je dokumentaciju s potpisima liječnika koji potvrđuju da je, prema njihovu mišljenju, ozdravio na neobjašnjiv način.

Svjedočenje o neobjašnjivu ozdravljenju iznio je i jedan kardinal, Francesco Marchisano. Kazao je kako je neobjašnjivo ozdravio prije pet godina zahvaljujući Ivanu Pavlu II. Marchisano je to ispričao krakovskom nadbiskupu kardinalu Stanislawu Dziwiszu, dugogodišnjem Wojtylinu tajniku, koji je izjavio da je Ivan Pavao II. i za života činio čuda.
 Imao sam operaciju na karotidi i zbog liječničke pogreške ostala mi je paralizirana desna glasnica. Jedva sam nešto mogao prozboriti.

Papa me je pogladio na mjestu gdje sam bio operiran i kazao da će moliti Gospodina za moje ozdravljenje. Poslije određenog vremena ponovno sam mogao normalno govoriti  kaže kardinal Marchisano. Njegov slučaj ne može biti razmatran kao dokaz u procesu beatifikacije jer se uzimaju samo primjeri poslije smrti pape Wojtyle, ali smo ga iznijeli kako bismo potvrdili da Ivan Pavao II. nije samo svetac za sve obične vjernike nego i za kardinale.

Iz brojnih svjedočenja izdvajamo i priču jednog afričkog dječaka koji sada živi u Švicarskoj i zahvaljuje papi na ozdravljenju od tumora na grlu nakon što je dotaknuo papinsku krunicu koju je Ivan Pavao II. darivao nekim osobama koje su ga došle posjetiti, a koju je ostavio i u crkvi na Trsatu tijekom posljednjeg, trećeg posjeta Hrvatskoj.

Maria Teresa iznijela je priču svoje prijateljice Carmele. Nakon smrti Ivana Pavla II. primijetila je čvorove na grudima, a mamografija je pokazala maligni tumor u stadiju G4. Liječnici su savjetovali operaciju i kemoterapiju. Maria Teresa piše kako je s majkom molila Ivana Pavla II. za Carmelino ozdravljenje. Poslije desetak kemoterapija,  tumor se povukao, operacija  više nije bila potrebna. Liječnici su ostali začuđeni brzim ozdravljenjem.

Meksikanka Leticia Sales de Bores svjedoči o svojoj kćeri koja je bila u braku 14 godina i nije mogla zatrudnjeti. Nakon smrti Ivana Pavla II., kako kaže, "razgovarala" je s njime, kazala mu kako bi htjela vidjeti svoju kćer s djetetom u zagrljaju kao Gospu koja drži dijete. Kći je zatrudnjela 31. svibnja 2005.

Jennifer, majka dvogodišnjeg Andrewu Josepha, piše iz Baltimora kako je molila Ivana Pavla II. da se njezinu sinu, koji je oglušio nakon infekcije, vrati sluh. Na sljedećem pregledu liječnik je kazao kako mali Andrew ima "savršen sluh".

Mnoga pisma govore o povratku vjeri, o zbližavanju s djecom ili roditeljima nakon dugogodišnjih svađa, ali i o naoko  malim stvarima koje ljude čine sretnima ili nesretnima. Ivan Pavao II. ljude je činio sretnima. Ima li većeg čuda?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije