Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST U ZRAKU

Ovu stvar svi rade u zrakoplovu iako je ilegalna

Foto: Shutterstock
19.07.2019.
u 22:41

Postoje trenuci u kojima nipošto ne biste smjeli napuštati mjesto, kao što su očite turbulencije ili kada zrakoplov polijeće i slijeće

Postoji jedna stvar koja je tehnički ilegalna, a na zrakoplovima je rade gotovo svi. A to je ustajanje i napuštanje sjedala dok još uvijek svijetli znak da trebate biti zavezani pojasom.

Kako piše Business Insider, odredba 14 CFR 121.317(f) to zabranjuje, ali u stvarnosti su pravila nešto fleksibilnija.

Postoje situacije u kojima nikako ne biste smjeli odvezivati pojas i hodati po zrakoplovu. To su one u kojima zrakoplov polijeće ili slijeće, ali i kada su snažne turbulencije i tada baš nikada ne biste smjeli odvezati pojas.

Većina zrakoplovnih nesreća događa se upravo u tim trenucima, a vaši postupci mogli bi ugroziti sigurnost drugih na letu.

Ako se prije slijetanja predugo zadržite na toaletu, pilot bi mogao prekasno početi slijetati zbog čega može doći do nesreće. Zbog toga, kada se uključi svjetlo za pojas, odmah morate sjesti na svoje mjesto.

No, da biste potpuno bili sigurni kada se ne smijete ustajati sa sjedala, pratite osoblje zrakoplova. Ako se stjuardese ne kreću i sjede na svojim mjestima, to svakako učinite i vi.

Američka Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) mnogo je stroža prema onima koji ne slušaju upute stjuardesa, a mnogi putnici su zbog toga kažnjeni.

Stoga, ako vas stjuardesa na putu do toaleta zaustavi i kaže da se vratite na svoje mjesto jer su uključena svjetla za pojas, poslušajte je, ispričajte se i vratite se na svoje mjesto.

Komentara 3

DU
Deleted user
23:38 19.07.2019.

Posto se nikad nisam vozila u avionu trebala bi to isprobati.

MA
master58
22:47 19.07.2019.

Koji glup naslov,nema veze sa tekstom ispod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije