Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Ovršni zakon treba mijenjati hitno, a Vlada ga odgađa

31.01.2018.
u 00:00

Zakon koji omogućava da 100 kuna duga u inicijalnom trenutku pokretanja ovrhe postane 1000, a u daljnjem kvasanju samo mu je nebo granica.

Svima je valjda već jasno – ovrhe su problem broj jedan ove zemlje! Naravno, postoje one u svim državama, ali nijedna nema i naš ovršni zakon koji bi mogao biti proučavan kao egzemplar po štetnim posljedicama koje generira za društvo.

Zakon koji omogućava da 100 kuna duga u inicijalnom trenutku pokretanja ovrhe postane 1000, a u daljnjem kvasanju samo mu je nebo granica. Takav zakon i na njemu utemeljen sustav ovrha zahtijevaju odlučnu akciju vrha države i hitnu intervenciju koja bi umanjila enormnu štetu, a odgovorni se ponašaju upravo suprotno.

Nakon što su ljetos, uz veliku pompu i puna usta floskula o poboljšanju položaja dužnika, unijeli kozmetičke izmjene neprimjenjive na dobar dio dužnika, donošenje novog ovršnog zakona koji je trebalo iz korijena promijeniti “jučer” odgađaju, ne na mjesec ili dva, nego na – više od godinu.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Žarko Puhovski: Paljenje kontejnera perverzni je trend

>>Veteranska bolnica u Zaboku pred gašenjem

>>Split: Srednjoškolke se tuku, djeca navijaju, a odrasli snimaju

>>Inicijativa Kolinde Grabar-Kitarović: Poziv Vučiću zatekao Vladu

>>Odlazak Vorija: Došao je kraj, ali ne plačem zbog toga

Ključne riječi

Komentara 16

OB
ObrenM
22:03 30.01.2018.

Zasto ga mijenjati?Neka odaje trajnu slavu preminulom human istu.

BS
@bserver
02:05 31.01.2018.

to je udruženi zločinački poduhvat protiv naroda RH.

TA
tanjaraf
04:44 31.01.2018.

Izgleda da se neće ništa dogoditi uskoro. Jedan veliki humanist je otišao. ali ostalo je još pajdaša, koji nastavljaju njegovo djelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije