Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan Novske

Ovogodišnje Lukovo dovodi Bana, Zvonka Bogdana i Lado

'NOVSKA2_ZE1_SIS_121012'
''
13.10.2012.
u 19:06

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, u srijedu, biti će dodijeljena priznanja. Među dobitnicima je i Sisačko-moslavačka županija

Pred Novskom je obilježavanja Dana grada, koji Novljani slave na blagdan Lukova, 18. listopada, blagdana svetog Luke, zaštitnika grada. Gotovo cijeli tjedan biti će ispunjen brojnim događanjima. Već danas, svečanosti započinju XI. Smotrom folklora na kojoj će nastupiti osam KUD- ova iz Hrvatske i susjedne BiH. Događaj je to koji će, kako očekuje Dragica Šenjičnjak, predsjednica KUD-a „Šubić Novska, organizatora priredba, napuniti Sportsku dvoranu kao i prošlih godina.

– Svih dana rođendanskog slavlja središte grada ispunjeno je djecom i građanima, a Novska će pokazati svoje veliko srce i biti uzoran domaćin, kazao nam je Marin Piletić, zamjenik gradonačelnika i koordinator obilježavanja Lukova.

Ovogodišnje slavlje posvećeno je slavonskim i starim građanskim običajima. Gradom će svih dana voziti ukrašene slavonske kočije, šetati djevojke obučene u narodne nošnje ali i građanske haljine s kraja 19. stoljeća, a svirati će i mali ulični glazbenici, učenici Glazbene škole.

– Svoje proizvode i djelatnosti pokazati će i novljanski obrtnici. Na Sajmu obrtnika u Centru Tomić pored izložbe obrtništva, biti će dodijeljena priznanja Turističke zajednice grada, uspješnima u uređenju okoliša. Organizirali smo i više tematskih predavanja, naglasila je Boženka Spahić, ravnateljica Centra za poduzetništvo grada Novska koji je organizirao Sajam u suradnji s novljanskim Udruženjem obrtnika.

Niz je i kulturnih događanja, otvorenje prve samostalne izložbe grafika i crteža, Marije Tomaz, akademske grafičarke, programi u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Ante Jagar\", koncert ansambla „LADO\" kao i koncerti, Zvonka Bogdana i Marijana Bana te više tamburaških nastupa na središnjem gradskom trgu.

Na sam Dan Grada na svečanoj sjednici dodijelit će se Priznanja zaslužnima, među kojima i Sisačko-moslavačkoj županiji za obnovu magistrale, snimiti će se tradicionalna milenijska fotografija, a gradonačelnik Antun Vidaković, razrezati će i rođendansku tortu. Slavlje će završiti velikim vatrometom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije