Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
105 22°C
  • neboiznadzagreba2:

    Svijet se u ovoj p(l)andemiji zadužio kao nikad do sada i oni koji su odgovorni za to će učiniti svijet i Europu "socijalnim" mjestom"? Ne, neće, generacije će živjeti na socijali, krvavo odplaćujući najveću prevaru u povijesti ljudskog roda, a ... prikaži još!oda, a država im, zasada, treba kao instrument sile u zadnjim koracima porobljavanja čovjeka koji više nije ni "s'oga tela gospodar". Gadljivo je biti političar!

  • ToVuS:

    Nema ništa od ujedinjene europe.priče za naivce..vidjelo se je sve sad u pandemiji..a i ništa se ne radi na ravnomjernijem razvoju.

  • stefj:

    Hm, interesantnan je ovaj cilj da najmanje 60% odraslih mora svake godine sudjelovati u dodatnom školovanju... Znači potiče se biznis raznih tečajeva, predavanja i sl. U IT biznisu to konkretno znači jaki vjetar u leđa velikim međunarodnim tvrtkama, gdje će ... prikaži još! se ljudi tjerati na razne certifikate (Microsoft, Cisco, razni sigurnosti i sl.) što će stvarati, zapravo već i stvara, nepotrebnu IT birokraciju, naročito u javnim strukturama. To također nameće i monopolističke norme na tržištu... No, to je u skladu i s namjerom da se poveća zaposlenost u EU. Za stvaranje birokratskih radnim mjesta EU je svjetski prvak, nigdje nema toliko birokracije ko u EU, isto kao što rijetko gdje ima toliko umjetno stvorenih radnih mjesta... Imamo zadnji primjer GDPR-a koji je stvorio preko 1 mil. radnim mjesta. Razni savjetnici i inspektori... Zamislite koliko takvih mjesta će stvoriti zelena tranzicija, koliko raznih kontrolora, inspektora, konzultanata i sličnih "eksperata". Naravno da će sve to dodatno opteretiti proizvod, pa time i krajnju cijenu koju plaćaju građani. A već ovako se skoro ništa ne isplati proizvoditi u EU... A tek kad još uvedu porez na robote...

Još iz rubrike Vijesti

G7 Summit
SASTANAK NA VRHU SKUPINE G7

Čuvarima demokracije Kina prijeti sankcijama

ODLUKA GLAVNOG ODBORA

Izglasano raspuštanje članstva SDP-a u Zagrebu i Slavonskom Brodu, raspušteno i međimursko vodstvo

15
NEOPREZNO PRELAZILO CESTU

Tragična nesreća u Otoku: Auto naletio na dijete, preminulo u bolnici

3