Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE VOLE PUTOVANJA

Ovo su savjeti koje ne smijete ignorirati ako putujete s mačjim ljubimcem

mačke
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
01.09.2017.
u 12:11

Dobro je poznato da mačke ne vole putovanja jer ne vole mijenjati životni prostor

Dobro je poznato da mačke ne vole putovanja jer ne vole mijenjati životni prostor, a sklone su i mučninama, pa mučno postaje i vlasnicima kada moraju slušati glasne mačje žalopojke, piše njemačka agencija za dobrobit životinja nudeći savjete kako vožnju automobilom ipak učiniti podnošljivom.

Za početak, mačku nije lako nagovoriti da uđe u prijenosnu torbu ili kavez, a kada to vlasniku konačno uspije mačka će se toliko glasno žaliti da će lako moguće vlasnika i rasplakati.

Zato agencija Deutsche Tierschutverbund savjetuje da se mačke, dok su još malene, počnu navikavati na ulazak u prijenosnu torbu. Kada mačić prvi put uđe u torbu ili kavez, ako se osjeća smireno, valja nakratko zatvoriti vrata, a kada mačić izađe svakako je potrebno nagraditi ga grickalicom. 

Taj proces treba ponavljati postupno povećavajući duljinu boravka iza zatvorenih vrata kaveza/torbe.  Po svakom izlasku mačića obvezno nagraditi, savjetuje agencija. 

Mačke imaju odličan njuh i upravo to može pomoći pri vožnji automobilom. Da bi vlasnik smirio mačku trebao bi njezinu dekicu položenu na dno kaveza/torbe namirisati posebnim sprejem za smirenje. To sredstvo sadrži umjetne feromone koji pomažu mački da se opusti.

Facijalni feromoni koje mačka prirodno proizvodi luče se žlijezdama u njezinoj glavi i služe za obilježavanje poznatog teritorija što čini trljanjem glave o stvari.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije