Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAVEL RISK

Ovo su najsigurnije zemlje u svijetu, evo gdje je Hrvatska

Foto: Screenshot/travelriskmap
1/2
16.11.2018.
u 19:55

U našem susjedstvu Slovenija je proglašena najsigurnijom

Libija, Afganistan i Somalija su najopasnije zemlje na svijetu dok su Finska, Norveška i Island ocijenjene kao najsigurnije.

Podaci su to sigurnosnih specijalista kompanije International SOS and Control risk koja se brine za medicinsku i sigurnosnu pomoć. Na njihovoj interaktivnoj mapi možete pronaći podatke za zemlje koje se ocjenjuju u tri kategorije - sigurnost, medicinska pitanja i sigurnost na cesti. Zemlje koje su označene tamnocrvenom bojom su najlošije ocijenjene, dok su one ocijenjene svijetlozelenom najsigurnije.

U našem susjedstvu Slovenija je proglašena najsigurnijom dok je Kosovo najnesigurnije. Slovenija je ocijenjena kao zemlja s neznatnim rizikom, a Kosovo sa srednjim rizikom. Hrvatska je, kao i Mađarska, BiH, Srbija i Crna Gora ocijenjena kao zemlja s niskim rizikom.

Kada je u pitanju sigurnost na cesti, Hrvatska je zemlja s također niskim rizikom dok u kategoriji medicinskih spada u najbolju moguću kategoriju.

VIDEO Je li ovo najbizarnija prometna nesreća

Ključne riječi

Komentara 70

ZI
zimerman
22:04 16.11.2018.

Gore u stvari piše da su zemlje sa većinskim muslimanskim stanovništvom najgore po svim statistikama.

Avatar nula
nula
23:46 16.11.2018.

Prijatelj iz Bruxellesa , bio prvi put u Hrvatskoj i kaze mi da ga je kod nas najvise impresioniralo da se djeca od 7-8 godina igraju sama na rivi u 11 sati navecer.

ZV
Zvjerko
20:26 16.11.2018.

SAD spadaju među najsigurnije zemlje na svijetu???? Ha, ha, ha, ha!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije