Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI SU ŽIVI I ZDRAVI

Pobjeda života: Ovo su majke koje su rodile dok su Zagreb tresli potresi

Foto: Večernji list
22.03.2020.
u 20:17

Djevojčice se se rodile u kratkom razmaku od svega dvadesetak minuta, Ivana je rodila Magdalenu, a Dijana je rodila Tesu. Obje su sa svojim kćerima i obiteljima poslijepodne otpuštene doma.

Uz svu strahotu koju je potres učinio Zagrebu, svaka vijest činila se strašnijom jedna od druge, a među njima je odzvanjala i ona da će trudnice morati roditi u autu u Petrovoj ulici. Te su trudnice Ivana Plivelić i Dijana Kos (na glavnoj fotografiji sa svojom obitelji), dvije mlade žene, trudnice kojima su trudovi započeli netom prije potresa. Obje će nam danas reći da se nakon ovoga porod više ne čini nimalo strašnim, a srećom i uz organizaciju te podršku osoblja Petrove donijele su na svijet svoje kćeri.

- Počeli su trudovi, ustala sam se i obukla, probudila muža i kad ćemo krenuti za Petrovu, potres! Sjeli smo u auto, mislila sam pričekat ćemo no puknuo mi je vodenjak. Kad je počelo ozbiljno boljeti morali smo krenuti, a u Petrovoj prizor… Trudnice s bebama vani, djeca u inkubatoru na cesti. Brzo nam je prišla medicinska sestra, rekla da se samo smirimo, ostanemo u autu i da je najsigurnije trenutno da rodim u autu – opisuje nam Ivana Plivelić svoje jutro.

Osoblje Petrove reklo im je tada i da nisu jedini, da je još jedna trudnica pred porod i da će isto morati roditi u autu te da će sve biti u redu. Tako su u dvorištu Petrove u svojem autu porod čekali ova žena i njezin suprug Zdravko, a u drugom autu isto su proživljavali Dijana Kos i suprug Marko.

- S vremenom su osposobili jedan dio zgrade iza glavne zgrade bolnice i pozvali nas, smjestili nas zajedno u jednu sobu i sve je prošlo u redu. Više me bilo strah potresa nego poroda, ali je čitavo osoblje odlično sve riješilo, bili su izvrsni, srdačni i sve je dobro prošlo. Dobro smo i mi i ostala dječica otamo – govori Dijana Kos.

Rodile su u kratkom razmaku od svega dvadesetak minuta, Ivana je rodila Magdalenu, a Dijana je rodila Tesu. Obje su sa svojim kćerima i obiteljima poslijepodne otpuštene doma.

- Nemam riječi dovoljno što se tiče sestara i doktora. U svemu tome oni su se ponašali kao da smo u najboljim uvjetima. Donijeli su nam za jesti, piti, nisu stvarali nikakvu paniku, samo su ponavljali da će sve biti u redu. Oko pet poslijepodne su nas pustili doma, dali nam upute, objasnili kome se javiti, uzeli su naše brojeve telefona i objasnili da je najbolje da idemo doma jer tamo više nije sigurno, a može doći još trudnica i potrebna je ta soba – govori Ivana.

Tako su uz sav horor, Zagrebu ujutro na svijet došle ove dvije djevojčice, žive i zdrave te svaka u svom domu s roditeljima i braćom.

Ključne riječi

Komentara 9

RO
RogaBabaroga
21:10 22.03.2020.

novi zivot se radja.... sretno svima

LM
L.marija
20:37 22.03.2020.

Preslatka bebica i njen "veliki"brat.Puno sreće

Avatar Trpimir
Trpimir
23:38 22.03.2020.

Sreca nasa! Sretno vam bilo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije