Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
YUGOM U SABOR

Ovo nije prvi napad na Markovom trgu: Pogledajte što se dogodilo prije 12 godina

Foto: Pixsell/Večernji list
1/16
12.10.2020.
u 15:55

- Da nije bilo onog željeza na vratima, vjerojatno bi autom uletio u Sabor - rekla je tada jedna od tajnica u Saboru.

Napad iz vatrenog oružja koji se dogodio jutros ispred zgrade Vlade, u kojem je ozlijeđen policajac na dužnosti, nije prvi zločin koji se dogodio na Markovom trgu. Iako se o motivima pucnjave na Markovom trgu za sada može samo nagađati, počinitelj je netom poslije napada na svojim društvenim mrežama izrazio nezadovoljstvo zbog stanja u državi.

"Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti" - napisao je jutros na Facebooku neposredno nakon pucnjave Kalašnjikovom.

To nije prvi put da je netko zbog nezadovoljstva odlučio napasti Markov trg. Prije 12 godina, Robert Kralj, zabio je svoj crni Yugo 45 u službeni ulaz u Sabor kojeg koriste zastupnici i posebni gosti. Kralj je Yugom projurio pored Ustavnog suda, dok su ga policajci pokušavali zaustaviti, vozeći u suprotnom smjeru. Potom se provezao zabranjenim djelom trga, pored Vlade i naglo skrenuo prema Saboru. Na sreću, nije punom širinom udario u staklena vrata Sabora jer bi u tom slučaju 'sigurno ušao unutra'. Sudario se sa zgradom, dijelom s njezinom fasadom, a dijelom je zakačio ulazna vrata.

1/15

- Da nije bilo onog željeza na vratima, vjerojatno bi autom uletio u Sabor - rekla je tada jedna od tajnica u Saboru. 

Taj ponedjeljak Sabor nije zasjedao, pa nitko nije nastradao. Nakon udara, Kralj nije htio izaći iz vozila pa su ga policajci na silu izvlačili 3 - 4 minute. Kad su ga nekako uspjeli izvući, bacili su ga na pod i stavili lisice, a Yugo su preuzeli policajci s psima i pretražili vozilo zbog sumnje da je unutra bio eksploziv. No, nije pronađeno ništa.

- Nije da se bojimo, ali nije ugodno. Ovo nam je pokazalo da baš i nismo zaštićeni - rekli su tada saborski zastupnici, dok je Milanka Opačić upozorila da tuda prolaze i školarci i djeca iz vrtića iz okolnih ustanova. Neki saborski zastupnici su već tada počeli upozoravati da Markov trg nije dovoljno osiguran.

Policiji je ispričao da se zaletio u Sabor jer je nezadovoljan Ministarstvom branitelja, koje mu je odbilo dati status ratnog vojnog invalida. Tamo pak kažu da je status zatražio dvije godine nakon roka. U prosincu 2007, ukinuli su mu i pomoć od 763,18 kuna. Dobit će prijavu za oštećenje tuđe stvari i dovođenje u opasnost života i imovine. Prijeti mu do pet godina zatvora.

Ključne riječi

Komentara 3

PA
pax5
18:15 12.10.2020.

Poruka je : da narod puca po šavovima,a političari od punih džepova....

Avatar rubinet
rubinet
16:04 12.10.2020.

Bilo bi dobra i informacija o visini kazne za vozača Yuga ... Ovako , članak je nepotpun.

SJ
Sve je uzalud
17:14 12.10.2020.

....revolucija jede svoju djecu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije