Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATEJUŠKA

VIDEO Ovo može samo Split: Stotine mladih spontano zapjevalo na kiši i pozdravilo ljeto

VL
19.09.2021.
u 11:46

Nakon što se nebo otvorilo njih nekoliko stotina skrilo se ispod obližnje nadstrešnice i spontano krenulo pjevati domaće i strane hitove

U subotu nešto prije ponoć Split je pogodila velika nevera praćena grmljavinom zbog čega su s ulica grada, u kojem još uvijek traje sezona, domaći i gosti odjurili kućama.

Međutim ekipa s Matejuške, poznate ribarske lučice u kojoj se desetljećima okupljaju mladi ljudi, pronašla je recept za kišu. Nakon što se nebo otvorilo njih nekoliko stotina skrilo se ispod obližnje nadstrešnice i spontano krenulo pjevati domaće i strane hitove.

Matejuška je inače poznato i opjevano okupljalište ljudi svih profila ili "đireva" kako bi se reklo u Splitu. Na mulu dugačkom stotinjak metara koji se nalaze između Zapadne obale i Rive, tijekom cijele godine borave uglavnom Splićani koji tu pronalaze svoju oazu mira uslijed enormnih gužvi u gradu.

VIDEO Splićani pjevaju na Matejušci unatoč kiši

Matejuška je bila jedan od glavnih motiva u reportažama Miljenka Smoje, a svoj je duh i autentičnost zadržala i do danas. Gotovo sve važnije društvene promjene u gradu pod Marjanom su kretale s Matejuške što je nerijetko imalo i simboličko značenje.

 

 

Ključne riječi

Komentara 40

DA
DarthVader
12:13 19.09.2021.

Imam pitanje za vecernjakovce! Zasto misle da to moze samo Split? Zar zaista mislite da mi ostali to nemozemo.

HU
Humbleandhonest
12:36 19.09.2021.

Baš lijepo. No jučer je isto tako, samo malo više mladih pjevalo i plesalo na Mariji Bistrici u sklopu zagrebačkog hodočašća. I molilo, naravno. Droge, alkohola i incidenata nije bilo. Samo pjesma, radost i mladost... ali o tome se ne ne piše. Bravo i mladi Zagreba!

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
15:00 19.09.2021.

Nigdje nema više dalmatinske pjesme u prolazu, nego u Zagrebu. Toliko o Splitu. 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije