Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Magdalena Dovečer

Ovo je voditeljica iz HAMAG BICRO-a koja je namještala natječaj rođaku, policija joj pretresla kuću

Čakovec: Uhićena Magdalena Dovečer, voditeljica Službe za koordinaciju u HAMAG-BICRO
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/19
21.09.2022.
u 12:43

Zamjenici europske tužiteljice vjeruju da je Dovečer napravila sve što je mogla da natječaj za posao s promotivnim materijalima za spajanje općina vrijedan milijun kuna prilagodi tvrtki svog rođaka kako bi ga upravo on i dobio

Policija i Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) pretresli su obiteljsku kuću Magdalene Dovečer, uhićene voditeljice Službe za koordinaciju u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) koja se sumnjiči da je namještala natječaj tvrtki svoga rođaka. 

Riječ je o tvrtki koja je u vlasništvu Tihomira Pajića, a vrijednost natječaja bila je milijun kuna. 

Magdalena Dovečer završila je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, stažirala u Europskom parlamentu kao asistentica zastupnice Mariye Gabriel iz Bugarske, gdje je, između ostaloga, pratila i sastanke Odbora za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, dvije godine provela je u Gradskoj upravi Grada Zagreba, nakon čega se vratila u odvjetničke vode u Međimurju, pišu 24 sata. 

 

Izabrana je za predsjednicu mihovljanskog ogranka HDZ-a 2013. godine, a 2016. godine počela je raditi u HAMAG BICRO-u. 

Zamjenici europske tužiteljice vjeruju da je Dovečer napravila sve što je mogla da natječaj za posao s promotivnim materijalima za spajanje općina vrijedan milijun kuna prilagodi tvrtki svog rođaka kako bi ga upravo on i dobio. Cijela stvar trebala je biti financirana iz EU fondova pa je to privuklo pozornost Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, a onda i europskog tužiteljstva. Navodni pokušaj pogodovanja dogodio se 2020. godine, a odustala je od ''operacije'' kad je shvatila da su joj istražna tijela za petama. 

Ključne riječi

Komentara 18

UG
ugroženi
13:01 21.09.2022.

Ovi u EU su teški škrci. Čime se oni bave. Milijun kuna? Pa to je neznatna vrijednost za pokretanje sudskog postupka. Kod nas ispod pola milijarde ništa. Nije grof cicija.

IN
inot
13:50 21.09.2022.

Ma slučajno je ona iz lopinke stranke....aha

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
13:42 21.09.2022.

tooooooooo kakva eu kad im hdz pokaže

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije