Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI ŠEF JANAFA

Ovo je stan na splitskom Žnjanu za kojeg istražitelji sumnjaju da ga je Kovačević tražio kao mito

Foto: PIXSELL
1/5
07.04.2021.
u 16:03

Tvrtka koja je navodno Kovačeviću kupila stan u Splitu jest MGS Grupa iz Kraljevice

Dragan Kovačević u srijedu je nanovo priveden po nalogu USKOK-a jer je navodno od jedne informatičke tvrtke primio mito kako bi dobila posao za Janaf. 

A kao mito navodi se stan u Ban centru u kojem je lani i uhićen bivši predsjednik Uprave Janafa koji – što službeno na svoje ime a što preko svojih tvrtki – ima brojne nekretnine. Međutim, stan u Ban centru u samom središtu Zagreba, koji je po svemu sudeći koristio, u zemljišnim knjigama ne vodi se na njegovo ime nego na tvrtku Cefis, a koja je poslovala s Janafom. 

Janaf je tako u tri navrata sklapao ogromne poslove s tvrtkama Expleo Savjetovanje i Cefis koji su za Janaf obavljali informatičke i softverske zadatke. 

Vlasnik tvrtke Cefis jest Ivan Širić za kojeg se smatra da je u rodbinskim odnosima s Ivanom Širić, direktoricom Kovačevićevih tvrtki Finkor, Eko-Glob, Centar ekonomskog razvoja i Globfi.  Širić je vlasnik i direktor tvrtke Ultris Info za usluge i trgovinu koja nema nikakvih prihoda, a suvlasnik je i udruge za očuvanje informatičke baštine Retro Info s Tomislavom Talanom i Jurajem Muckom. 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Istražitelji Kovačevića terete da je za dobivanje poslova u Janafu tražio mito u obliku nekretnina, a koje bi formalno i dalje glasile na tvrtke koje su dobivale poslove od Janafa, a u biti bi ih koristio Kovačević i krug ljudi oko njega.

U tom smislu spominje se i stan u Splitu na luksuznom predjelu Žnjan. Inače, kvart Žnjan smješten je tik uz more i godinama slovi kao luksuzan kvart s obiljem novogradnje u kojem cijene kvadrate lete u nebo. Tvrtka koja je navodno Kovačeviću kupila stan u Splitu jest MGS Grupa iz Kraljevice. Ta je tvrtka od Janafa krajem 2019. dobila posao izrade i isporuke tehničkog vatrogasnog vozila.

Komentara 12

FL
Fletcher
16:17 07.04.2021.

Po informacijama sa drugih portala stan je gradila tvrtka Ivana Vrdoljaka. Znači, lova je ostala u "obitelji". Maznuo jedan, maznuo drugi. Da ti se smuči život od ovakve "države".

MI
Miaka
16:23 07.04.2021.

A Vrdoljak se malo primirio kad će on iza rešetaka

DU
Deleted user
16:06 07.04.2021.

Hoce li i on zadrzat stan kao ona HDZ-ovka Rimac ili????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije