Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNO SE IZNENADIO

Ovo je priča Splićanina zbog koje ćete sljedeći put pažljivije kupovati plin

Plinske boce
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
21.01.2021.
u 17:45

Da nešto nije u redu primijetio je dok je tobož punu plinsku bocu nosio u stan

U sljedeću kupnju plina, Splićanin koji je doživio neugodno iskustvo na jednoj od Ininih benzinskih postaja, sigurno neće ići bez vage, a vjerojatno ni mnogi drugi nakon što čuju njegovu priču. Naime, Splićanin je redakciji portala Dalmacija Danas ispričao kako mu je prodana boca bila lakša za čak 40 posto.

Da nešto nije u redu primijetio je dok je tobož punu plinsku bocu nosio u stan. Učinilo mu se sumnjivim da je značajno lakša nego inače pa je u stanu odlučio izvagati plinsku bocu. I naravno, umjesto deset kilograma, ‘puna’ boca plina bila je teška manje od šest.

Splićanin, čiji su podaci poznati redakciji portala Dalmacija Danas, otišao je natrag do benzinske postaje s polupraznom novokupljenom plinskom bocom zbog reklamacije, a ovaj put je ponio i vagu. Nije trebalo ništa posebno objašnjavati zaposlenicima, vjerojatno im je situacija uobičajena. Uputili su ga da zamijeni boce, dok će oni reklamiranu ‘punu’ plinsku bocu u kojoj je niti 60 posto sadržaja ostaviti sa strane. Ali i iduća, koju je slučajnim odabirom uzeo iz prostora s plinskim bocama, nije bila puna. Odmah ju je stavio na vagu koja je pokazala manje od osam kilograma. Tek je treća boca nakon tog neslužbenog vaganja pokazala deset kilograma.

– Sve plinske boce koje se dostavljaju i prodaju na Ininim maloprodajnim mjestima plombirane su sukladno standardu te radnici ne mogu utjecati na količinu plina. Težina praznih boca različite su bruto težine, dok je punjenje plinom teško 10 kg. U slučaju koji spominjete provjerom je ustanovljeno da je kupac reklamirao kupljenu plinsku bocu te je ona zamijenjena drugom. Reklamirana boca vraćena je dostavljaču radi daljnjeg postupka reklamacije koji je još u tijeku. U slučaju pritužbi, reklamacija ili pohvala, kupcima Ine na raspolaganju je INA Besplatni telefon na 0800 1112 ili na ina-besplatni.telefon@ina.hr – kažu iz korporativnih komunikacija i marketinga Ine.

Ključne riječi

Komentara 32

Avatar Warded
Warded
18:42 21.01.2021.

Meni boca otprilike traje 2 mj. ... pretprošla samo 1 mj i 10-tak dana. Ali kasno je za tu reklamaciju

DU
Deleted user
18:29 21.01.2021.

Ni to se znači ne provjerava? Ne znam koliko kila ima prazna boca pa kako ću onda znati koliko mora biti ukupna težina. Morati ću guglati da se bar informiram. Mi naručimo dostavu, a tu pak nemamo gdje izvagati.

TE
Testera
23:33 21.01.2021.

Branitelji su odvrtali boce i tako su ih djelomično ispraznili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije