Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TISUĆE NA ULICAMA PODGORICE
Povratak na članak

Ovo je 'posrbljavanje' Crne Gore, ni ozbiljni sukobi nisu isključeni

Po volji Srpske pravoslavne crkve nova vlada izmijenila je Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Komentari 63

BU
burn
23:46 31.12.2020.

Crna Gora Crnogorcima !

VL
DU
Deleted user
22:26 31.12.2020.

Nasanjkali Crnogorce vrlo lukavo. Legalizirali otetu crkvenu imovinu. Kada je ta imovina bila u posjedu Crnogorske Pravoslavne crkve i tada je po ustavu i zakonu, bila vlasništvo crnogorske države, ali u posjedu Crnogorske PC. Crnogorska Pravoslavna Crkva zavedena je kaoo Autokefalna u Carigradu pod rednim brojem 9. a SPC daleko poslije nje, to je istina.

VL
KL
klemito
09:47 01.01.2021.

Ako pravoslavci imaju nacionalne crkve, onda i crnogorci imaju pravo na svoju.

VL
Avatar Jopa
Jopa
01:22 01.01.2021.

Podrška Dukljanima!

VL
JB
josip.barisic512@gmail.com
06:31 01.01.2021.

Pustimo mi Crnogorce neka oni to riješe interno. Mene zanima kada će RH kao i sve druge samostalne i nezavisne države u svijetu, imati svoju nacionalnu pravoslavnu crkvu? Ili pak Hrvatska još uvijek nije samostalna i nezavisna država? Zašto Hrvatska dopušta ponižavanje i financira svoje dokazane neprijatelje na svom tlu. Ili smo nezavisni ili protektorat.

VL
ZN
znamistinu
15:41 01.01.2021.

Cudi me da nitko nije komenirao kako su pravoslavne crkve u RH hrvatske crkve. SPC je politicko cetnicka organizacija je posrbila sve pravoslavne u RH u zadnjih 200g. Pa protic toga su s eborili i STarcevic i Mazuranic! SPC nema sto traziti ni u RH ni CG ni BIH. Sve pravoslavne Crkve u Hrvatskoj su hrvatske a SPC ih otima uz pomoc HDZa. SPC nije izgradio niti jednu crkvu u HR! AKo proucite ovijest vidjet cete da su pravoslavni ovdje bili grcke vjere i nikada Srbi iakao je bilo i Srba. Oko Bjelovara, Ogulina , djela Like imate Hrvate pravoslavce! Ja ih poznam. Medutim E Bahati ne da da se registrira i podrzava ovu klku. Zar nitko ne vidi pljacku u HR? Pavelic ju je htio vratiti Hrvatima sa punim pravom jer kako Rumunji i Bugari imaju svoje Crkve tako imaju i Hrvati. Pobili su nam pravoslavni kler 1945. Dokel vise sa tom sotonistickom organizacijom SPC? Ukucajte u google Hrvatska pravosavna Crkva i poslusajte naseg episkopa Aleksandra pa cete cuti istinu o pravoslavnoj Crjvi u hrvata!

VL
Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
16:42 02.01.2021.

Teško crnogorcima s tim bradonjama i "bratskom svetosavskom istinom i pomoći". Znači jogurt revolucija i dalje je model širenja srpske istine. Do kada?

VL
Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
19:04 01.01.2021.

znamistinu, pomozi malo i i ti tom nemoćnom bugarskom "episkopu", da prisili Srbe iz Hrvatske da promijene vjeru u onu koja tebi i njemu bolje pašu.

VL
Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
02:31 01.01.2021.

Koliko vidim, gubitnici se nikako ne mire da su na slobodnim i demokratskim izborima glatko izgubili, pa bi da isprovociraju državni udar.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.