Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Benjamin Netanyahu o optužnici:

'Ovo je pokušaj državnog udara. Neću odustati'

Benjamin Netanyahu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
22.11.2019.
u 07:17

Netanyahu (70) je i dalje na premijerskoj dužnosti jer njegov suparnik, centrist Benny Gantz nije uspio sastaviti koalicijsku vladu nakon rujanskih izbora

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu nazvao je podizanje optužnice protiv njega za korupciju "državnim udarom" obećavši da "neće odustati".

Nešto ranije tijekom večeri glavni državni odvjetnik Avichai Mandelbit rekao je da podiže optužnicu protiv najdugovječnijeg premijera u izraelskoj povijesti za korupciju, prijevaru i zlouporabu povjerenja u trima odvojenim predmetima.

"Ovo je pokušaj državnog udara uperen protiv premijera", rekao je Netanyahu, prvi predsjednik izraelske vlade optužen u vrijeme obnašanja dužnosti, pozivajući da se "istraže istražitelji" koji su vodili istragu protiv njega.

Na tiskovnoj konferenciji u Jeruzalemu osvetoljubivim je tonom osudio "lažne optužbe motivirane političkim razlozima" kojima ga se želi "srušiti". No, upozorio je, "nisam spreman odustati".

U glavnom predmetu Netnyahu je optužen da je pogodovao vlasniku telekom kompanije u zamjenu za pozitivno izvješćivanje jednog medija u sastavu grupacije. U drugim dvama predmetima sumnjiči ga se da je od milijardera primao skupocjene darove i da si je htio osigurati povoljne napise u najvećem dnevnom listu u zemlji.

Netanyahu (70) je i dalje na premijerskoj dužnosti jer njegov suparnik, centrist Benny Gantz nije uspio sastaviti koalicijsku vladu nakon rujanskih izbora.

Komentara 1

TO
Toni66
13:05 22.11.2019.

'Ovo je pokušaj državnog udara. Neću odustati' Kod nas je bio strašni državni udar koji još nije suđen ....Dr. Sanaderu . 1270 ranjenih i 205 mrtvih 3 dna je trajaio okršaj kad su komadosi Kurdi stigl da riješe nevoljenoga Erdoganagana .... Ne sječam se koliko generala i žrtava ranjenih mrtvih je bilo kod državnog udara Premijera Dr Ive Sanadera tada ? ali to zna valada-rica od tada !!Zato svi rastežu dalje idučih 10 godina suđenja je nije samo držvni udar nego i kazna za teško ratno profiterstvo ... Neznam ali meni to tako izgleda da će ipak prije umrijeti nego da ima pravo da se obrati požali u Hagu na političko suđenje ...... po meni ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije