Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
88 10°C
 • Marko_Maras:

  Birokracija se žali na drugu birokraciju, tj. država se žali na samu sebe. Ali najsmješniji razlog od svih je "potkapacitiranost" lokalne birokracije. U nekim županijama 2/3 ukupnog broja zaposlenih radi u javnom sektoru, ali to im još nije dovoljno!

 • Aartur:

  Jedini razlog zbog kojeg projekti kasne je socijalizam kao društveno uređenje. Socijalizam podrazumijeva neefikasnu birokraciju jer preferira podobnost i politikantstvo nasuprot sposobnosti i efikasnosti. Sve drugo je samo posljedica navedenog.

 • Avatar Point_of_view
  Point_of_view:

  Zar su svi ti problemi od jučer? Zar nitko nije sposoban analizirati slabosti te sustavno i promptno ih otklanjati!? U QM-u (quality managementu, postoji jedna metoda, koja se zove PDCA (plan-do-check-act), odnosno: planiraj, uradi, analiziraj urađeno, otkloni nedostatke i to ... prikaži još!o kao permanentni proces. Naime, stručnom analizom bi se u svim tim Javnim poduzećima lako došlo do zaključka, da nema dovoljno stručnog personala, ali zato ipa previše uredskih pastuha s debelim primanjima, koji su došli po političkoj liniji u ta poduzeća. Dok sve ne ode k vragu, mi se nećemo opametiti i poduzeti potrebne korake.

Još iz rubrike Vijesti

NA KUĆNOM PRAGU

Lažno se predstavljali kao bankari i maseri pa ukrali starijima i nemoćnima više od sto tisuća kuna

Mlijeko hrvatskih farmi
Zelena lista:

Oznaku 'Mlijeko hrvatskih farmi' jamči agencija koje više nema

Željko Pervan
Komičar u kampanji

VIDEO Pervan snimio novi video za Škoru: 'Ustani, Bane, sad il' nikada!'