Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjesto strave

Ovo je kuća višestrukog ubojice iz BiH. Pogledajte što je snimljeno

kuća Edina Gačića
Foto: Screenshot/YouTube
1/9
15.02.2019.
u 13:37

Višestruki ubojica Edin Gačić ubijen je u obračunu s policajcima koji su ga okružili

Reporteri Dnevnog avaza posjetili su selo Brđani i kuću gdje je živio višestruki ubojica Edin Gačić. Vrata jedne prostorije ostala su širom otvorena. Gačićevi susjedi zbog svega ne žele ni pogledati prema kući ni prilaziti dvorištu.

Podsjetimo, Edin Gačić u mjestu Podorašac kod Konjica ubio je Sauda Sultanića, a potom u mjestu Suhodol kod Tarčina oduzeo je život i policajcu FUP-a Mahiru Begiću te se dao u bijeg. Policija u Bosni i Hercegovini tragala je za Gačićem koji se devet dana uspješno skrivao, zbog čega su podignute visoke mjere sigurnosti, a na terenu je angažirano više od tisuću policajaca. BiH danima je strahovala od opasnog ubojice.

Osim što se tijekom svog bijega skrivao u napuštenim vikendicama i u jednoj štali, Gačić je također u šumi nadomak Hadžića napravio i privremeno sklonište od granja. Ubijen je u obračunu s policajcima koji su ga okružili.

Edin Gačić bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan u razmjeni vatre s policijom. Na sebi je imao vunu kojom se štitio od hladnoće u skloništu u kojem je boravio, a u obračunu s policijom koristio se puškom, tzv. šmajserom te pištoljem koji je uzeo od policajca Mahira Begića kojeg je ubio. Kod njega je pronađena velika količina streljiva i čahura, što pokazuje da je bio dobro opremljen i pripremao se za krvavi pohod.

kuća Edina Gačića
1/8

Ubio majku i suborca

Gačić je krajem rata ubio suborca iz postrojbe El Mudžahid Armije BiH, poznate po brutalnim smaknućima i odsijecanju glava, nakon čega je osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora. Pomilovao ga je 2000. tadašnji predsjednik Federacije BiH Ejup Ganić iz Stranke demokratske akcije i smanjio kaznu zatvora za jednu godinu. Nakon što je izašao iz zatvora 2002. ubio je majku u Zenici te je 2003. osuđen na 20 godina zatvora.

Nakon izdržane dvije trećine kazne pušten je iz zatvora u Bihaću. Uprava bihaćkoga zatvora upozorila je kako bi Gačić, za kojega se tvrdi da boluje od shizofrenog poremećaja, mogao ponovno počiniti ubojstvo, no vlasti su ignorirale ovo upozorenje.

Pogledajte video: Je li ovo najsmotaniji pljačkaš svih vremena?

Ključne riječi

Komentara 24

IG
Igggy
14:23 15.02.2019.

Vi stvarno mislite da nekoga zanima kuća ubojice iz BiH?!?

DA
dalibla
15:04 15.02.2019.

Toga ubojicu su zbrinuli oni za koje lobiraju Mesić,Pusićka,Pilsel...Odakle mu novci za kuću?On iz Banjaluke a kuća u hercegovini...Nek je bog na pomoći našima u BiH

SG
salkanovicreis56@gmail.com
08:09 16.02.2019.

I sta se vi novinari nasli u kuci?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije