Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispunili sve uvjete

Ovo je izvještaj EK o monitoringu Hrvatske. Pročitajte što piše!

zastava (1)
Antonio Bronić/PIXSELL
26.03.2013.
u 11:38

Posljednje izvješće odnosi se na dva najvažnija poglavlja iz pregovora - Tržišno natjecanje te Pravosuđe i temeljna prava.

Povjerenik za proširenje Europske komisije Stefan Füle na izvanrednoj sjednici Vlade rekao je da je Hrvatska ispunila sve uvjete za ulazak u Europsku uniju.

Posljednje izvješće odnosi se na dva najvažnija poglavlja iz pregovora – Tržišno natjecanje te Pravosuđe i temeljna prava. U zaključku izvještaja stoji da "Hrvatska općenito ispunjava obveze i zahtjeve koji proizlaze iz pristupnih pregovora u svim poglavljima".

"Hrvatska je pokazala svoju sposobnost pravovremenog ispunjavanja svih ostalih obveza prije pristupanja. Tamo gdje je to potrebno, jasni planovi rada su dostupni ili se bliže dovršenju za završetak preostalog posla, uključujući i borbu protiv korupcije, u mjesecima koji slijede", piše u zaključku izvještaja te se dodaje da je Komisija uvjerena da će Hrvatska 1. srpnja biti spremna za članstvo u EU.

Cijeli izvještaj o monitoringu na hrvatskom jeziku pročitajte OVDJE.

Cijeli izvještaj o monitoringu na engleskom jeziku pročitajte OVDJE.

>>Füle: Prvih 6 mjeseci dostupno vam je 650 mil. eura, iskoristite ih!

>>Füle: Morate nastaviti 
s reformama, posebno 
u gospodarstvu

 

Komentara 34

Avatar urbanjungle
urbanjungle
11:54 26.03.2013.

Ne mogu se oteti dojmu da je njima ( EU ) nekako više stalo da uđemo u tu tvorevinu nego nama samima. I to mi je hebeno sumnjivo.

ER
EUGEN ROMMEL
11:55 26.03.2013.

mene više zanima što je potpisano u predpristupnom ugovoru! Zašto vlada skriva te ugovore?

DU
Deleted user
12:36 26.03.2013.

Kako se god okrene, naj...li smo i bez Europske unije i s njome. Razlika je jedino to što ćemo sad umjesto balkanskoga biti dio eunijskog cirkusa. A oni među nama koji se nakon 1. spnja nadaju nekakvu boljitku glupi su kao najgušća noć u tunelu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije