Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Andrija Mohorovičić'

Ovo je hrvatski brod koji će spašavati afričke migrante

brod
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/8
28.04.2015.
u 14:46

Brod "Andrija Mohorovičić" nema veliku putnu brzinu, ali može u slučaju nužde udomiti mnogo ljudi, rekao je nedavno premijer Zoran Milanović

Posada broda Andrija Mohorovičić za nekoliko dana ide u humanitarnu misiju spašavanja afričkih imigranta koji se krijumčarskim brodicama pokušavaju domoći talijanske obale kako bi ilegalno ušli u EU. Riječ je o bivšem ledolomcu s odličnim operativnim sposobnostima na moru.

– Brod "Andrija Mohorovičić" nema veliku putnu brzinu, ali može u slučaju nužde udomiti mnogo ljudi, rekao je nedavno premijer Zoran Milanović. Slovenski premijer najavio je da će u pomoć Italiji poslati ratni patrolni brod "Triglav", ali nakon rujna jer je do tada na remontu. Britanski premijer u patroliranje Sredozemnim morem šalje 176-metara dugačak nosač helikoptera HMS Bulwark. Uz taj brod Britanci šalju i dva helikoptera i dva manja patrolna broda. Njemačka šalje dva ratna broda. Više od polovice država članica EU najavilo je sinoć da šalje brodove i helikoptere u vojnu operaciju na Sredozemlju.

Na fotografijama se nalaze zapovjednik Obalne straže kapetan bojnog broda Ivo Raffanelli, zapovjednik HRM-a komodor Predrag Stipanović i zapovjednik broda Andrija Mohorovičić te poručnik bojnog broda Stjepan Giljević.

>> Premijeri i predsjednici EU na hitnom summitu nisu riješili problem migranata

>> Predsjednica Grabar-Kitarović na vojnom sajmu isprobala opremu vojske

Komentara 10

AU
aurora1zn
18:48 28.04.2015.

iritira me neznanje autora ovog -clanka-na wikipediji je mogao doznati osnovne podatke o ovom brodu gdje i kada je sagradjen koja mu je nosivost i sl i vi takve takozvane novinare placate u vecernjem listu-jadno

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
14:56 28.04.2015.

A tko će spasiti stanovnike Hrvatistana?

NV
novo vriijeme
15:27 28.04.2015.

Mogle bi zemlje NATOa prije svega SAD naručiti koji ratno brod u Hrvatskim brodogradilštonma I to po jedan u svakom pa tko bude najbolji dobije per ratnih brodića. Dobro Obama baš smo zaslužili malo narudžbi, hrvati su vrh u brodogradnji samo trebaju priliku a sadašnji vlasnici brodogradilišta kontrolu šta rade, da ne zarđaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije