Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIKTIRAJU MONETARNU POLITIKU RH
Povratak na članak

Ovisnost hrvatske ekonomije o Njemačkoj

Smatra se da je interes Njemačke i drugih velikih europskih izvoznika diktirao i dugoročnu hrvatsku monetarnu politiku koja je favorizirala u prvom redu njih, umjesto hrvatske proizvođače

Komentari 11

Avatar pendreck
pendreck
17:49 12.03.2017.

Sve zemlje koje imaju svoju vlastitu valutu mogu utjecati valutno politickim instrumentarijem na kamatne stope i tecajem u svojoj drzavi. Ocito o tome nisu nikad culi "ekonomisti" u ZG-ekonofaxu pa ne znaju ni u sredisnjoj banci kako se kamatama i tecajem utjece na izvoz i uvoz. Steta.

VL
RP
rpzagreb
21:32 12.03.2017.

Da stvarno, mi smo velika zemlja, proizvođač, izvoznik i ekonomska sila koja može biti nezavisna od svih i raditi što nam je volja.

VL
Avatar Feniks
Feniks
17:44 12.03.2017.

U dva rata nisu uspjeli, ali će ekonomski uspjeti porobiti Europu.

VL
AM
AMD------------------------
15:57 12.03.2017.

ako ima boljih ,gdje su ?

VL
DU
Deleted user
05:30 13.03.2017.

Dolaskom na celo drzave KGK,su Njemacko-Hrvatski ekonomski i svi ostali odnosi se sveli na najnizu razinu od 1945 godina na ovamo,jer ona se trudi svim silama,da te odnose jos vise pogorsa,a svi znamo da kraljici Merkelovoj niko ni je na svjetu ravan,jednostavno je nedostizna politicka velicina.

VL
DU
Deleted user
05:48 13.03.2017.

Zasto je EU,Njemacka i ostatak svjeta uveli sankcije Rusima,da bih ove male drzavice se unisttile,zasto je Hrvatska pristala na te sankcije,a znamo da nasi prizvodi se ne izvoze nigdje na zapad,nego bas najveci uvoznik mnogih nasi proizvda i brendova se plasiralo na Rusko trziste,uvedesmo vize za turske gradjane,uvedesmo vize za Ruse,a oni su bili medju najmocnijima turistima u zadnjih 10-ak godina u Hrvatskim turistickim gradovima Jadrana,a Njemacka i dalje izvozi s nesmanjenim kapacitetom sve od rezervni djelova za automobile,do gotovi automobila,zrakoplova,da nepisem o sitnijim proizvodima,dok nasi proizvodjaci i izvoznici,naprimjer mandarina bacaju milijone tona tog zlata u smece sve zbog Hrvtaske lazne domoöjubne politike.

VL
FR
franjo
19:36 12.03.2017.

Konačno da ste shvatili da je EU Njemačka . Oni su jedini profiteri Od te umjetne i od Njemaca željene tvorevine kojoj je ubrzo kraj i povratak nacionalnim državama koje će biti svoj na svome.

VL
TO
Tomisl
19:22 12.03.2017.

Njemci , napravili moderne robove od nas . Hrvatska vise izvozi i saraduje sa nekim drugim drzavama izvan Njemacke evrope.

VL
Avatar Feniks
Feniks
17:45 12.03.2017.

U dva rata nisu uspjeli, ali će ekonomski uspjeti porobiti Europu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.