Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prigovorio mu

Ovisnik o kompjuterskim igrama oca napao metalnom tavom, laptopom i playstationom

video-igre
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
21.05.2019.
u 16:59

Zbog nasilja u obitelji otac mora platiti 750 kuna, a sin 1500 kuna kazne

Otac Mladen (60) i sin Goran (37) iz Koprivnice završili su na sudu jer su se fizički sukobili u obiteljskom stanu, a povod je bilo to što je otac ušao u sinovu sobu i prigovorio mu da se stalno igra na kompjuteru. Nakon toga nastao je opći rusvaj: u sukobu su se koristili drveni štap, playstation, laptop, čak i teška zepterova tava, pa je prava sreća da nitko nije ozbiljnije stradao.

– Ušao sam u sinovu sobu, a on me potjerao uz pogrdne riječi: ‘Marš iz sobe, j… ti mater’! Izgurao me u hodnik, a ja sam drvenim štapom razbio sliku na zidu. Kad je Goran krenuo prema meni s namjerom da me udari razbijajući usput keramičke vaze u hodniku, udarao sam ga štapom po glavi i tijelu. Potom je Goran mene pogodio playstationom, pa sam otišao iz stana na parkiralište. No, to nije bilo sve. Prvo je kroz prozor na mene bacio torbu s laptopom koji se razbio, a gađao me i zepterovom tavom. Srećom, nije me pogodio – ispričao je Mladen na sudu i otkrio kako se stalno svađaju zbog sinove ovisnosti o računalnim igrama, ali i alkoholu.

Zbog nasilja u obitelji otac mora platiti 750 kuna, a sin 1500 kuna kazne. Osim toga, Mladenu je trajno oduzet drveni štap, a Goranu metalna tava promjera 20 centimetara jer su bili sredstva napada. “Predmeti su trajno oduzeti jer su uporabljeni za počinjenje prekršaja i postoji opasnost da će se ponovno uporabiti”, stajalište je Suda.

“Obrana prvookrivljenog Mladena da je udarao sina drvenim štapom jer je isti krenuo prema njemu s namjerom da ga udari nije prihvaćena jer predstavlja prekoračenje nužne obrane”, zaključio je danas prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici.

Goran se nije odazvao na sudsku raspravu pa je presuda donijeta u njegovoj odsutnosti. S obzirom da je bio uhićen i zadržan u policijskom zatvoru, od kazne mu se oduzima 600 kuna pa mora platiti samo 900 kuna.

Komentara 5

EC
ecare
17:19 21.05.2019.

trebo si ga ranije tuc..

ZN
znam
17:50 21.05.2019.

Upravo je u tijeku Digital Detox Summit (2. dan); prijavite se besplatno je. Oko 60 strucnjaka govori o problemu moderne tehnologije, ovisnosti o njoj i slicno. Na takvim webinarima uvijek bude encore weekend kada mozete pogledati ono sto ste propustili.

DU
Deleted user
01:47 22.05.2019.

Mlatnu nekog stapom je prekoracenje nuzne obrane. Kakva sprdnja od drzave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije