Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljetu u pohode

Ove se subote predstavlja veliki projekt nazvan – Odisejevo utočište

Dubrovačko-neretvanska županija
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/3
14.12.2018.
u 12:00

Ove subote 15. prosinca na Mljetu se održava konferencija u povodu službenog otvorenja projekta ”Odisejevo utočište”

Mljet je naš osmi po veličini otok, nalazi se u neposrednoj blizini Dubrovnika, Korčule, Elafitskih otoka, a od poluotoka Pelješca dijeli ga Mljetski kanal. To je otok mistike, maslina, vinove loze i bogatih šuma, idealan za istraživanje bogate flore i faune te za spokojno uživanje u ljepoti netaknute prirode. Poznat je i kao Odisejev otok, a upravo na toj činjenici izgradit će svoju turističku budućnost. Ove subote 15. prosinca na Mljetu se održava konferencija u povodu službenog otvorenja projekta ”Odisejevo utočište”. Ovdje je i Nacionalni park Mljet koji obuhvaća veći dio otoka; nekoliko naselja, dva slana jezera – Veliko i Malo jezero, benediktinski samostan na otočiću Sveta Marija, dok se u Polačama nalazi najbolje prirodno sidrište cijelog Jadrana, što znači da šetnja Mljetom ili produženi vikend na ovom otoku i zimi nosi istinsko uživanje, ali i hedonizam.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Korčula je Večernjakov šampion turizma 2018. Tu je laskavu titulu osvojila kao pobjednik ljetne Turističke patrole Večernjeg lista, što znači da je ovog ljeta nadmašila 22 mjesta duž jadranske obale koja su stručno i strogo ocjenjivali Večernjakovi reporteri u najstarijem turističkom izboru te vrste u hrvatskom novinarstvu.

Božićni prijam Dubrovnika održan je i u Londonu
U veleposlanstvu Hrvatske u Londonu održan je već tradicionalni božićni prijam. Prisustvovalo mu je sedamdesetak uzvanika – turističkih agenata i novinara te brojnih uglednika iz Londona, ali i iz Hrvatske. Služili su se hrvatski specijaliteti i domaća vina, što je za ovu prigodu pripremila britanska tvrtka Taste Croatia, koja na ovo tržište uvozi hrvatske proizvode. Veleposlanik RH u Velikoj Britaniji Igor Pokaz istaknuo je značaj Dubrovnika kao popularne destinacije za odmor Britanaca te rekao da i on osobno svima može preporučiti odmor u Dubrovniku.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije