Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI NAJVIŠE PROFITIRALI

Ove godine ranije nego ikad: Evo kada počinju prve isplate povrata poreza

povrat poreza
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
20.04.2021.
u 08:34

Povrat poreza ove godine najviše će obradovati mlade jer će onima do 25 godina biti u potpunosti isplaćen, a onima od 26 do 30 godina polovica

Isplata povrata poreza ove godine stiže najranije do sada.

Povrat poreza ranije se isplaćivao u kolovozu, lani je isplata kao socijalna mjera pomaknuta na lipanj, a ove godine će prve isplate početi već 10. svibnja, tjedan dana prije lokalnih izbora, doznaje RTL.

Povrat poreza ove će godine najviše obradovati mlade jer će onima do 25 godina biti u potpunosti isplaćen, a onima od 26 do 30 godina polovica.

– Spremna su rješenja koja će biti odaslana građanima, tako da tu ne bi trebalo i ne smije biti nikakvih iznenađenja. S 3. svibnjem dolaze prva rješenja, prve isplate idu s 10. svibnja – kazao je Božidar Kutleša, ravnatelj Porezne uprave.

Ako se uzme za primjer prosječna hrvatska plaća od 7000 kuna, mladi do 25 godina dobit će oko 11 tisuća kuna povrata poreza.  Onima od 26 do 30 godina na račune će sjesti polovica tog iznosa, odnosno nešto više od 5500 kuna.

VIDEO Porezi i doprinosi – Hrvatska i dalje europski rekorder u prikupljanju PDV-a

Ključne riječi

Komentara 4

KM
ko_munjara
09:26 20.04.2021.

Hvala izborima!

DU
Deleted user
08:58 20.04.2021.

Prije se isplaćivalo u kolovozu sada početkom svibnja. Kada su izbori? Zašto u izbornoj kampanji ne ukinu poreze?

RE
realisticki
12:57 20.04.2021.

Nama to veze sa izborima , rekao bi Plenković.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije