Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijedak primjer
Povratak na članak

Ovdje Bošnjak i Srbin žive kao braća: 'I pred rat se osjećao miris mira'

Mještani sela Daljegošta su početkom rata bez ispaljenog metka napustili svoje kuće i prešli u Srbiju.

Komentari 28

DU
Deleted user
21:46 09.03.2017.

Pa koji je to nivo? Objavljujete tekstove od deutscher welle... Deutsche Welle poznaje bolje situaciju nego vi ili sto? bas jad

VL
SV
svojaja
19:31 09.03.2017.

Vazno da im je drzava sagradila dzamije, a to sto krepaju od gladi nema veze.

VL
KA
Kameni
19:45 09.03.2017.

Srbi pravoslavci i srbi islamske vjeroispovjesti, koja je genetska razlika. Ma dajte gospodo dali su se i kako se naprimjer Ademovic, Mehmedpasic, Alispahic,...iz Sjenice, Tutina, Raske, Tuzle, Zenice, Bosanskog Broda prezivali prije prodora Turaka?????

VL
GL
GlogovKolac
22:36 09.03.2017.

Selo prazno, jedna kuća ali novoobnovljena džamija mora biti...

VL
NA
narod1
21:49 09.03.2017.

ovo opisuju kao svjetsko čudo da mogu Srbin i musliman zajedno. Pa i jest svjetsko čudo, dok Srbin jednom ne osjeti zov 'predaka' da ne kažem Garašanina

VL
BR
brojevi
10:04 10.03.2017.

Ovakovi rijetki primjeri suživota ne mogu poništiti osvajački karakter suvremene spske politike koja bi, na temelju turskih(osmanlijskih) osvajanja, stvarala tkzv. Veliku Srbiju. Gospodo srbi, turci nisu za vas osvajali i nikakva povijesna mitologija ne može promijeniti činjenicu da je vaša agresija na BiH i RH doživjela totalni krah.U novim okolnostima, gubitkom rata, pokušavate političkom diplomacijom destabilizirati JI Europe u nadi stvaranja kaosa. A kaos, otimanje i muljane je bit vaše memorandumske politike.

VL
BL
blagoje58
21:04 09.03.2017.

Ima Deutsche Welle o kome pisati i u Njemačkoj.

VL
PG
predrag.gli
09:12 10.03.2017.

Trebalo je ti novinari da malo bolje zagledaju mjesto u koje sudošli. Jeste Daljegošta bilo većinom muslimansko mjesto, ali je bilo mješovito. U njemu je bilo a i ima i danas Srba. Polovina srpskih kuća je potpuno uništena a drugaa polovina nije dirnuta. Valjda neka zasluga:) Svi muslimani sela Daljegošta su došljaci iz Srbije, ono kad su protjerani iz Srbije u vrijeme Karađorđa i Miloša, oni su se naselili pored Drine. Ovaj što se preziva Tanković, e on je od Užica i oni se prezivali Stankovići. Ja to sve znam jer sam odatle.

VL
Avatar Hrvatska.Na.Balkanu
Hrvatska.Na.Balkanu
19:20 09.03.2017.

Srbi su bili i ostali gospoda.Takvih primjera imamo na hiljade,na prostoru cijele Jugoslavije.

VL
Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
18:48 09.03.2017.

Plan je propao nakon napada na kolonu JNA koja se povlacila iz Tuzle. Molim vas da ovo ispravite. Mi nismo napali kolonu JNA, nego su oni napali nas.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.