Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLACI DIMA
Povratak na članak

Ovako požari izgledaju na snimkama NASA-inih satelita

Požari su detektirani i senzorom SEVIRI na EUMETSAT-ovom satelitu MSG

Komentari 3

HR
hromcan
21:27 21.07.2015.

Svaka vlast do sada nije ništa učinila u svezi piromana koji svaku godinu haraju Dalmacijom.Treba kad ih se uhvati biti jako brutalan prema njima......treba zajebati ljudska prava za njih je to izmišljen pojam.

VL
Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
22:18 21.07.2015.

Hrvatski obveznici placaju gasenje pozara u srbiji sa hrvatskim kanaderima!To.je potpisao 2013 zoki .Jedan sat leta kosta hrvatske obveznike 105 000 kuna!!! I secer na kraju! Umjesto da ih prenamijeni za gašenje požara i nadzor mora, Hrvatska se odrekla svojihih nedavno remontiranih transportnih zrakoplova AN-32B čije je korištenje kudikamo jeftinije od velikih kanadera. Kako Hrvatska nema kapacitete za gašenje požara na većim kopnenim visinama, te na udaljenosti leta od mora ili jezera većoj od 30 kilometara, u vatrogasnim krugovima pitaju se zašto zrakoplovi nisu prenamijenjeni u vatrogasnu verziju. Takva prenamjena podrazumijeva ugradnju vanjskih bočnih tankova za vodu kapaciteta osam tona. Riječ je o verziji AN-32P, u svijetu poznatijeg kao “firekiller”. U MORH-u, međutim, navedene mogućnosti prenamjene “antonova” nisu ni razmatrali.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.