Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aukcija u Beču

Ovaj pramen Franje Josipa prodan je za 13.720 eura

Franjo Josip
Dorotheum Auction House
26.04.2013.
u 08:55

Pramen, koji je bio u vlasništvu posljednjeg careva sobara Eugena Ketterla, procijenjen je na vrijednost od oko 450 eura.

Pramen kose cara Franje Josipa prodan je na aukciji u Beču za 13.720 eura, piše BBC.

Postignuta cijena je čak 20 puta viša od procijenjene vrijednosti. Pramen, koji je bio u vlasništvu posljednjeg careva sobara Eugena Ketterla, procijenjen je na vrijednost od oko 450 eura. Franjo Josip vladao je Austro-Ugarskom od 1948. do 1916. godine i bio je jedan od europskih monarha s "najdužim stažem" na čelu države.

Pramen kose vladara čuvan je u metalnoj kutiji s plavom baršunastom postavom koju je Ketterl dobio zajedno s dugim predmetima Franje Josipa. Na aukciji u Beču jučer se našla i kutija za cigare te rupčić Franje Josipa te bilježnica s nacrtima njegova sina, princa Rudolfa, koji je s ljubavnicom pronađen mrtav 1989. godine.

>>Prodaje se uvojak kose cara Franje Josipa I.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije