Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neuspjeh

Ovaj kandidat osvojio je najmanje glasova na izborima - samo 12

Radovan Smokvina
Foto: Facebook
1/5
27.05.2019.
u 16:16

Posljednja, 33. lista je ona Slobodarske stranke Hrvatske, koja je osvojila 513 glasova, to jest 0,04 posto svih glasova. Najviše glasova na toj listi osvojio je nositelj Miro Matijević, 156 glasova, a najmanje Radovan Smokvina, samo 12 glasova.

Na jučerašnjim izborima članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske birači su mogli birati između 33 liste. Na vrhu su po broju osvojenih glasova HDZ, SDP, Suverenisti, lista Mislava Kolakušića, Živi zid i Amsterdamska koalicija, koji su tako uspjeli ući u EP.

S druge strane zanimljivo je pogledati i kakva je situacija na začelju. Posljednja, 33. lista je ona Slobodarske stranke Hrvatske, koja je osvojila 513 glasova, to jest 0,04 posto svih glasova.

Najviše glasova na toj listi osvojio je nositelj Miro Matijević, 156 glasova, a najmanje Radovan Smokvina, samo 12 glasova.

Smokvina, treći na listi, dobio je ujedno i najmanje glasova od svih kandidata na ovim izborima.

Pogledajte gostovanje Biljane Borzan u našoj emisiji:

 

- Jedini smo dokazali da imamo ozbiljne namjere i ne postavljamo nikakve uvjete kako bi se upustili u obračun s kriminalom i korupcijom - stoji na predizbornom plakatu Radovana Smokvine.

Osim SSH, na začelju su i stranke kao što su Hrvatska stranka reda, Stranka hrvatskog zajedništva, Slobodna Hrvatska, Zagorska stranka za Zagreb, Moja voljena Hrvatska...

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
16:48 27.05.2019.

Mlad je, budućnost je pred njim.

DU
Deleted user
17:15 27.05.2019.

Ja da osvojim 12 glasova bez mogaglasa :-) bi bio sretan kao nova godina .Znao bi da mogu računati na 12 ljudi u mome životu, a to je neprocjenjivo :-)

BA
bartol123
18:10 27.05.2019.

Punica zakazala kao 13...hm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije