Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIVAJU GRAĐANE

Ovaj istarski gradić traži 700 radnika: Umjesto u Dublin, dođite ovdje!

valamar, rabac, hotel, radovi, radnici, gradilište
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/4
10.02.2017.
u 20:02

Od novih 700 radnih mjesta, čak 350 mjesta bit će u susjednom Rapcu gdje Valamar ulaže više od 60 milijuna eura u obnovu dvaju luksuznih hotela.

Samo ove godine u Labinu će se otvoriti više od 700 radnih mjesta, a lokalni zavod za zapošljavanje ne može udovoljiti svim potrebama. Labinski gradonačelnik tako mladim nezaposlenim ljudima poručuje da dođu u Labin, javlja HRT.

U gospodarskom uzletu Labin se počeo susretati s nedostatkom kvalificirane radne snage. Iako na zavodu za zapošljavanje trenutačno ima 700 nezaposlenih. Najviše nedostaju kvalificirani radnici metalske, strojarske i elektro struke, ali i u građenju i turizmu.

Od novih 700 radnih mjesta, čak 350 mjesta bit će u susjednom Rapcu gdje Valamar ulaže više od 60 milijuna eura u obnovu dvaju luksuznih hotela.

- Poručujem mladima iz cijele Hrvatske da umjesto u Dublin neka dođu u Labin - poručuje gradonačelnik Tulio Demetlika.

>> Uvozit ćemo radnu snagu: Slavonci otišli u inozemstvo, na Jadranu će raditi Rumunji?

>> 'U Hrvatskoj sam jedva dobio sezonski posao, a u Irskoj sam odmah upao u Google'

Komentara 22

DU
Deleted user
20:19 10.02.2017.

umjesto u dublin za 2500 eura, dođite u labin za 2500 kuna i 12-satno radno vrijeme.

CR
crnaguja1950
20:45 10.02.2017.

hahahah koji smjeh....dođite radit za 3000 kn,minimalno 12 sati dnevno,bez slobodnih dana ili samo sa jednim,platite smještaj i hranu....i vratite se doma prebijeni i bez love i vjerojatno još u dugu.

DU
Deleted user
21:36 10.02.2017.

Kolika je plaća? Pa nisu ljudi otišli u Dablin samo zbog novca. Onis su se iselili... Promijenili su kulturu. Oni žele dodir s nepoznatim i srugačijim. Ostaju oni koji ili ne mogu ili ne podnose promjene. Oni ne žele više kulturu hvale ili kulturu kukanja. I oni nisu gastarbajteri. Oni koji su otišli pokušavaju ostaviti prošlost iza sebe i promijeniti sebe i svoju okolinu. A ne da kupe mercedes pa da se vrate i hvale... Ta vremena su prošla. Vratiće se samo onaj tko nije uspio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije