Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fascinantno

Ovaj gradić pravi je turistički dragulj! Pogledajte zašto

požar
Željko Grgurinović
17.05.2013.
u 22:36

Čitavo selo Setenil de las Bodegas smjestilo se pod drevnim stijenama usred sunčane Španjolske

Španjolski gradić Setenil de las Bodegas u pokrajini Cádiz ili kratko Setenil za kratko, neobično je mjesto za posjet, s oko 3000 stanovnika koji žive - pod golemim stijenama, piše Digital journal. Ovo tipično bijelo andaluzijsko selo nalazi se 157 km sjeveroistočno od grada Cadiza i potpuno je očaravajuće.

Grad ima vrlo karakterističan geografski položaj u uskom klancu rijeke, koji se proteže uzduž toka rijeke Rio Trejo. Mnoge kuće izgrađene su u stijeni zidova kanjona, kao što se može vidjeti iz fotografija.

Zgrade su stvorene povećanjem prirodnih špilja i dodavanjem vanjskih zidova. Ove prirodne spilje idealni su za stanovanje, koje zadržavaju ugodnu temperaturu u ekstremnim ljetnim vrućinama ili tijekom hladnih zima.

Moderni dio Setenila razvio iz utvrđenog maurskog grada koji je "okupirao" pogled na zavoj rijeke Rio Trejo. Iako se grad čini kao povijesna avantura, svi moderni sadržaji dostupni su u Setenilu, pa je tako ovo mjestašce jedno od omiljenih turističkih destinacija Andaluzije.


>>Doista nevjerojatno! Pogledajte ovo fascinantno selo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije