Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upaljen crveni alarm

Ovaj grad pržio se na 38,8 stupnjeva! U ponedjeljak će biti još gore

Vrućina
Foto: Getty Images
1/2
11.08.2019.
u 19:27

Za čak šest regija za sutra je upaljen crveni alarm, a za preostale dvije regije, osječku i gospićku, izdano je narančasto upozorenje

Knin se u nedjelju pržio na 38,8 stupnjeva Celzijevih. Toliko je, naime, izmjereno u 15 sati. Ništa bolje nije bilo niti u Pločama gdje je izmjereno 37,6 stupnjeva.

U Metkoviću je pak u 14 sati izmjereno 37,7 stupnjeva, a na Mljetu 36,9 kao i u Sinju. Preko 35 stupnjeva izmjereno je i u Splitu, Šibeniku, Zadru.

Osvježenje mnogi nisu mogli potražiti niti u moru jer su temperature bile i više nego ugodne. U 15 sati u Dubronviku je temperatura mora iznosila 27,2 stupnja, Hvaru, Komiži i Šibeniku 26, a najtoplije je bilo kupati se na Mljetu gdje je izmjereno 28,7 stupnjeva, te na Rabu gdje je bilo 28. 27,8 iznosila je pak temperatura mora u Malinskoj na Krku.

Ništa bolje neće biti niti u ponedjeljak kada se očekuje vrhunac toplinskog vala.

Foto: FIBA/Screenshot

Za čak šest regija upaljen je crveni alarm, a za preostale dvije regije, osječku i gospićku, izdano je narančasto upozorenje.

Crveni alarm upaljen je za zagrebačku, karlovačku,  riječku, splitsku, kninsku i dubrovačku regiju. Najopasnije će biti u kninskoj regiji gdje se očekuju temperature veće od 39 stupnjeva Celzijevih.

Velika opasnost od toplinskih valova u utorak će biti u Kninu, Rijeci, Splitu i Dubrovniku, a umjerena u Osijeku, Zagrebu, Karlovcu i Gospiću.

Rashlađenje se u unutrašnjosti može očekivati u utorak u poslijepodnevnim satima za kada su najavljeni pljuskovi s grmljavinom, a nešto niže temperature i ponegdje kiša očekuju se i u srijedu.

Prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, na Jadranu će cijeli tjedan biti sunčano i toplo, no s puno nižim temperaturama koje se nakon srijede ne bi trebale penjati iznad 30 stupnjeva Celzijevih.

VIDEO Kako se odjenuti na vrućinama?

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar nekakav
nekakav
14:25 12.08.2019.

postoji osječka regija? gospićka?! pa što onda ovi političari bauljaju sa dvije regije?!!! još malo pa će svako selo biti regija. a iznad svih 'region'! svako ljeto ima par dana jako vrućih. prije 60 godina je isto bilo vrućina, al su ljudi bili manje osjetljivi, nisu imali klima uređaje... zamisli, došli su doma iz 'fabrike', i nastavili s radom u polju, štali (znate, to su one zgrade u kojim su nekad držali stoku...)... al danas, već na 30 u hladu dižemo alarme. na minus jedan širi se panika, upozorava na smrzavanje...

GR
gragakarlovac
20:33 11.08.2019.

pa ljeto je...za mjesec dana će biti upozorenje zbog kiše i vjetra...i fasade i krovovi će letjeti zbog vjetrića od 50km na sat, hehe

AU
austrougarskigeneral
10:11 12.08.2019.

vrućina normalno za ovo doba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije