Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demografske mjere

Ovaj grad će mladim obiteljima pomoći s 40.000 kuna za kupnju kuće ili stana

Lepoglava
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
12.10.2020.
u 14:26

Uvjet je da nisu stariji od 40 godin, da žive u bračnoj ili izvanbračnoj zajednici, formalnom ili neformalnom životnom partnerstvu ili jednoroditeljske obitelji

Grad Lepoglava će mladim obiteljima pomoći s po 40.000 kuna za rješavanje stambenog pitanja. Objavljen je javni poziv mladima za financijske potpore za kupnju ili izgradnju obiteljske kuće ili stana.

Uvjet je da nisu stariji od 40 godina, da žive u bračnoj  ili izvanbračnoj zajednici, formalnom ili neformalnom životnom partnerstvu ili jednoroditeljske obitelji. Pomoć mogu dobiti ako nemaju drugu useljivu kuću ili stan u svom vlasništvu.  

- Danas je većina problema na lokalnoj razini vezana uz nepovoljnu demografsku sliku. Nije ni Lepoglava imuna na bijelu kugu, pa nizom mjera nastojimo popraviti demografske podatke i osigurati ostanak mladih - rekao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Lepoglava je lani imala samo 51 rođenih, dok je umrlih sugrađana bilo dvostruko više, 100.

Komentara 1

SI
sisavac
14:40 12.10.2020.

kad bi novac i pomoć o tome odlučivala, već bi njemačka imala ogroman natalitet. kako nikom nije čudno da sa većim standardom djece je sve manje? čak i jednom kosovu natalitet je pao na 2,0! već im se i srbi smiju. kako je u toj jadnoj africi natalitet tako visok? preživljavaju sa 2 dolara dnevno. a zapadni čovjek ne može ni sa 200 po glavi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije